Quote:
Originally Posted by alavuk
nisam mislio samo na tebe kakvi su tvoji utisci npr. , mislio sam na clusterchord-a don solarisa slowstar-a i slicnih koji su pravi manijaci i imaju brda iskustva iza sebe a ne ja i ti probali do 5/10 sintova u zivotu
|
Heh, MS-2000 ti ima moj frend, Koolade. Dofurao ga je tu kod mene i spojio ga na talkbox pa cijev direktno u usta. Jaoooo koja ludnica, ja nisam tri dana došao sebi. Ma 1000 puta bolje od vocodera. Inače mogu ga nažicati da mi kaže detaljne utiske vezane uz MS-2000, ali mislim da je trenutno u gužvi i neću ga sad smarati.
Onoliko koliko ja znam sa tehničke strane, synth je nešto slabiji od JP-8080 po mogućnostima modulacije. Oba imaju onaj motion recording. To ti dođe kao dodatni LFO. Zapravo super stvar za eksperimentiranje. Sjedneš i prođu 4 sata samo tako. Loše je (i to se stalno Koolade žali) što ima malu polifoniju. Stisneš akord i gotovo. To ti je primarno performance synth npr. za nastupe. Treba ti neki "analogni" zvuk, odsviraš tu dionicu i to je to, vraćaš se nazad na Motifa, Fantoma ili šta već imaš. Ako misliš to koristiti kao jedini synth, ne isplati se. Morati ćeš stalno raditi overdub (nasnimavati kanal po kanal u Cubaseu, a to traje i živaca i vremena).
Ja imam dosta opreme i htio sam za zajebanciju kupiti MS-2000B i odmah ugraditi nove drvene panele od nekog svjetlog drveta. (
slika je tu). Obzirom da je tvoja dilema MS ili Micro, preporuka je MS naravno.
Međutim imaj na umu da je Yamaha AN1-x daleko jaća i od MS-2000 i od JP-8000 po pitanju mogućnosti manipulacije zvuka. Ja sam do sada na njoj uprogramirao oko 100 zvukova koji su
potpuno različiti jedan od drugoga, nemaju apsolutno ništa zajedničko. Skini si
AN1-x editor, pokreni ga i pogledaj malo šta sve taj synth može da radi! Jedini koji je toliko jak u toj klasi je Alesis Ion. Ima taj dodatni treći oscilator i nešto jači FM. No on je ipak nešto skuplji. Oko 400$ u Americi. Ali pazi, Ion ti nema ni delay ni reverb dok AN1-x ima 3 efekt procesora u seriji + EQ.