Mada se poprilicno kasno ukljucujem...Bolje ikad nego nikad.
Najpre, sve pohvale Manley-u za ideju!
Da napomenem da nisam vlasnik nikakvog studija (na zalost), niti bilo kakve "besne" studijske opreme. Jedino vredno paznje je E-MU 1212m i Ru DAW. Veliki sam zaljubljenik u zvuk i profesionalno se bavim muzikom 12 godina, nastupajuci uzivo i slusajuci sve i svasta.
Moji utisci su sledeci:
Mikrofoni
3 (SE Electronics 2200) i
5 ( SM Pro MC 1) - nisam siguran koji je gori. Ja ih za snimanje vokala ne bih koristio. Pre za ozvucavanje timpana ili cak i "noge". Zvuce kao da ih slusam na nekom starom tranzistoru.
Mikrofon
7 (Behringer B1) - cini mi se da je pravljen po uzoru na Brauner Phantom C, ali su negde uz put pogubili neke frekvencije. Snimak sa njim mi je mnogo prijatniji za uvo nego sa prethodna 2.
Mikrofon
4 (SE Electronics 5600) - malo bolji od 3, 5, i 7. "Mrsavo" mi zvuci.
Mikrofoni
2 (Brauner Phantom C),
6 (Neumann U87AI) i
1 (AKG C-414 XL-2) za klasu odskacu od svih ostalih. Mislim da nije potrebno biti studijski muzicar da bi se to culo, niti sve to slusati na ne znam kakvoj opremi.
Mikrofon
1 (AKG C-414 XL-2) je, po meni, kompromis izmedju Neumann-a i Brauner Phantom-a. Finiji je i topliji od Neumann-a, a agresivniji od Brauner Phantom-a.
Da zavrsim:
Mom ukusu savrseno odgovara Brauner Phantom C. Pre nego Neumann. Ima sve ono sto mi se svidja kod mikrofona - pun, debeo, "mastan" ton.
Imam utisak da je Neumann zbog neke agresivnosti, koju ima, malo izgubio na toplini i mekoci u odnosu na B.P. - C. Stvar ukusa, verovatno.
Da imam para, ne bih razmisljao: Brauner Phantom C bi bila obavezna stavka, a Neumann U87AI, tek da crknu dusmani...

A, posto para nemam za toliko, ne gine mi B1 prvom prilikom...
P.S.
Interesuje me kako bi se u ovoj konkurenciji pokazali AKG V12 VR, Sony C48 (zato sto ga moj prijatelj ima - mislim da je neuporedivo bolji od B1), Rode (ne mogu da se setim oznake, pomenuo ga je neko - K2, NT1, NT2), Thomann Bone SCT700 ili 800, ADK A-48, ...