View Single Post
Old 19-02-2007, 07:17 PM   #32
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: Veceras Instalisan ruDAW U Xxl Studiu

Ne znam kako sad precizno da ti izmjerim. Kojim VSTi-ima (moras znati da je vecina vecih samplebased i da oni u principu jako malo zauzimaju procesor) i na koji nacin mjerimo, moramo znati.

Evo recimo ovako:
Na minimalnoj latenci na RME 9632 (mislim da je to 1.5 ili 2 ms) moze oko 2.6GB instrumenata (recimo to ti je negdje preko 10-ak Grand Piana) bez problema izgurati (pri tom je opterecenje procesora smjesno...negdje do pola opterecenja mozes raditi sa tom lacencom, kada bi recimo poceo da project punis raznim efektima).

Najbolji za neko "grublje" uporedjivanje je AKvst test. Mozes ga skinuti ovdje:

http://www.adkproaudio.com/downloads/AKvst.zip

Pokrenes ga sa nekom vecom latencom i uporedis sa sledecim rezultatima:

ruDAW ONE:

ruDAW PRO

ruDAW XTM:

Kao sto vidis, otprilike je svaka sledeca klasa skoro dupla brza od prethodne. No mi smo na putu da ponudimo PRO klasu baziranu samo na Core 2, koja ce biti po performansama bliza nasem prvom XTMu a cijenom od samo 200-ak eura vecom (znaci oko 1250-1300 eura). Vec smo uspjeli naci adekvatne komponetne (pretestirani birani primjerci procesora i memorija koje rade i na 1Ghz) s kojim postizemo punu stabilnost rada, te je ostalo jos samo da probamo iste u pravom audio okruzenju, sa vise audio interfejsa.

diviner is offline   Reply With Quote