Thread: Novi studio
View Single Post
Old 17-02-2007, 07:28 PM   #60
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Novi studio

Quote:
Originally Posted by player
Pa ovo bi mozda moglo samo da dopuni,tj. malo modifikuje pristup ranije pomenute konstrukcije.
S kojim ciljem? Sta zelis da dobijes modifikacijom?
Quote:
Jeste da bi ovo bilo malo skuplje.Ne znam da li bi bilo bolje...mozda.
Na zalost "mozda" kosta, a kada ti neka sprava "mozda" bolje radi, onda ako se prevaris, mozes spravu da prodas, a ako ovde promasis, onda imas gomilu krsha i loma... tesko ces to prodati...
Quote:
Na ovo sam naisao na jednom forumu ciji je link ja mislim bio postavljen na rumskom.Znaci moglo bi biti ovako:isti drveni "rostilj" sa "azmafon"izolacijom.Na to "U" profil za koji sam pitao,zatim sloj re-gipsa
Koja je funkcija gips ploca u studiju?
Quote:
i preko njega mozda jos jedan koji bi bio malo odvojen od prvog.Na sve to "azmafon" ploce u kombinaciji mozda sa piramidalnim apsorberima.
Na koje piramidalne apsorbere mislis?
Quote:
To je samo kombinacija koju sam napravio citajuci vas i druge forume.Onaj "U'' profil bi samo malo povecao prostor izmedju nosaca i re-gipsa a guma(pretpostavljam) na njemu bi smanjila direktni kontakt re-gipsa
Direktan kontakt je relativna stvar, odnosno NE-direktan kontakt ima svoju frekventnu karakteristiku, odnosno na nekim frekvencijama jeste DIREKTAN a na nekima je skoro NE-direktan a na nekima sasvim nekontrolisan... itd... pokusavam da pojednostavim vrlo relativan pojam...
Instaliras u prostoriju pozamasni "rezonator" na putu pritiska i brzine kretanja vazduha (gips ploca i elasticnost podloske) sa amortizerom vibracija,... moje pitanje je sta zelis time da dobijes?
Quote:
i konstrukcije.Mozda bi se moglo izbeci pravljenje dve konstrukcije("rostilja")
Elem to ja samo nesto razmisljam i stvarno bih voleo da cujem i vase misljenje.Jesam preterao?
Nisi preterao, nego cu pokusati da podstaknem dalje tvoje razmisljanje, dok jos uvek bude u najjeftinijoj fazi... odnosno SAMO razmisljanje... kada krenes da nabavljas materijal i pribavljas ponude.... onda je vrag odneo shalu... i vise ti ni ne vredi da mnogo razmisljas...

pozdrav

bogi

p.s. Ako jedino imas na umu da potrosis vise para, zakomplikujes i dobijes losije rezultate... onda nemoj da odgovaras na moja pitanja... razumecu!

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote