Nisam ni cheshljo nesto po forumu posto ne verujem da je iko postavio ovako glupo pitanje.U pitanju je ,normalno, shtrokava sobna "produkcija" , mada ne verujem da je moguce chujno poboljsati kvalitet ni u studiju.
Smaram opet normalno sa nekom svojom resmom , posto nemam miXer i nisam jos uvek ni pipnuo neki deo studijske opreme,pa da bar imam nesto u vezi toga da pitam... ali nadam se da cu je pipati od oktobra .
Koristio sam taj neki drum sample losijeg kvaliteta(32 kbps - ne zvuchi bas tol'ko lose kol'ko izgleda) da napravim neki ritam i sad cela pesma ispashta zbog tog shtrokavog sempla zato sto zvuci cela kao da je priblizno istog kvaliteta ,a da ne bi doslo do clippinga moram smanjiti master do neodgovarajuceg nivoa,a ako smanjim ritam onda je,normalno,on dosta tishi u odnosu na ostale zvuke. Ako mu dodam malo visih frekvencija ,posto mu,normalno, to treba , opet se javlja kliping

chak iako je smanjem nivo sempla previse u odnosu na druge zvuke.Plus da ne pricham na one zvuke pucketanja koji se javljaju kad se tako neki losiji sample isecka,ali to sam delimicno reshio nekim podeshavanjima u slicer-u i uz pomoc svetog Compressor-a.
pc
meni je sve normalno