View Single Post
Old 11-02-2007, 03:40 AM   #22
DraCo
Junior Member

DraCo's Avatar

Default Re: NetLabel izdavaci

Quote:
Originally Posted by djnick
Sjajno. Hajde, bas nas interesuje kako to funkcionishe.
Chuo sam neke priche [vrlo zanimljive, ali je pitanje koliko su istinite] -> kao navodno neki mladic iz Va je skoro uradio neki komercijalni House singlic, poslao nekom [!?] net label-u, dobio je ~500EUR za song unapred a pesma mu se pojavila na VA kompilaciji... Naravno ja sam pokusao da saznam vishe ali ne mogu da maknem, a i zapravo nisam ni imao mnogo vremena za to...

Ako imate nekih novosti, slobodno napishite neshto o tome ovde. Pozz i +++ za temu
Hm... Znam da di?em stari topic, ali sam tek sad ovo vidio. Ja bi kao druga polovica Diggarame probao odgovoriti na neka postavljena pitanja ovdje.

Ovo ?to je Nick napisao za 500 eura i netlabel sigurno nije istina. Jer netlabeli ne funkcioniraju s novcima. Tj. ne ka?em da se nije dogodilo, samo je sigurno neka te?ka prevara bila u igri.

Ljudi često mije?aju pojmove netlabela i digitalnog labela. Dakle, poanta netlabela je promocija artista. I po meni je najbolja moguća promocija koja postoji. Digitalni label je ne?to sasvim različito od netlabela, ali to i sami znate.

Sigurno će se sad neki zli jezici javiti i reći "ajd ne seri, izdajete sve ?to vam dođe pod ruku!" Mo?da neki netlabel i rade tako. Ali mi imamo stroga pravila oko izdavanja. Puno vi?e materijala odbijemo jer ljudi stvarno ?alju sva?ta. Ali ba? sva?ta. Mi smo postavili malo stro?iji quality control kojeg se striktno dr?imo. E, sad... ako nekome stilski ne?to ne odgovara, za to mi nismo krivi - jer je to ipak pitanje ukusa među ljudima.

Postoje netlabeli koji izdaju sve i sva?ta. Svaki ?um koji neki kvazi-producent napravi u nekom sekvenceru. A kako to obično biva, ljudi većinom čuju takve primjere, a ne prava izdanja iz netlabel svijeta koji je poprilično veliki.

Mi smo prije par sati izdali ep jednog dj-a/producenta iz Detroita koji je izdavao na puno pravi labela (neki od njih su Metroplex, Tresor, Astralwerks itd.) tako da vidite da se trud isplati.

Vidim da se netko raspitivao ?to vam sve treba za netlabel... Ako vam treba neka pomoć samo pitajte pa vas savjetujemo koliko mo?emo.
DraCo is offline   Reply With Quote