Quote:
Originally Posted by idekius
Treba malo razmisliti pre nego sto se krene sa osudama, jer... to moze i da se protumachi sa: "Mnogo sam pametan, jer imam pare!", sto svakako nije u redu...
Sto se tice "boljih starih klavijatura" i "bednog software-a", ne mogu da kazem nista iz prve ruke, ali... moj bliski saradnik (i pre svega prijatelj) Branislav Bozinovic (lako je moguce da ga SlowStar licno poznaje, posto su oni "stara garda"  ) je covek koji je posedovao gomilu starih synthsa... -Realnom zvucnom razlikom, jer ne moze sve ni da se emulira, a da to bude bas najvernije na svetu.
-Nepoznavanjem rachunara i problemima koje tako nesto moze da izazove.
-Nostalgijom (svako lani bese bolje  )
-Mogucnoscu za smaranje neduznih ljudi nebuloznim pricama: "Imam nesto sto drugi nema, pa i ne moze da uporedi, te je to dobra prilika da krenem da zidam kult lichnosti i penjem se ljudima na glavu" 
|
Uglavnom se slazem sa celom postavkom, mada i dalje ostajem protivnik nelegalnog softa BEZ OBZIRA NA MATERIJALNO STANJE, to nikako ne opravdava osobe koje poznajem licno i koje se hvale da u svom "laptopu" (navodnici su zato sto se kod nas odomacio taj naziv, koji nije tacan, ne vazi vec dve decenije, vec se naziva "notebook") imaju piratski soft od bar 50.000 eura, i da im ne pada na pamet da ikada kupe software, mada jako dobro stoje...
Jos jedna napomena: u nasoj tuznoj Srbiji (lepo si opisao stanje, slazem se jos jednom) su toliko izvrnuli vrednosti, da su vecina onih koji imaju pare ili priglupi, ili priprosti, ili i jedno i drugo - vidi pod referencama Karic, Dafina, Jugoskandik, i ostali, koji na sirotinji i bedi zaradise...
Licno, spadam u veoma skromnu kategoriju sto se novca tice, da sada ne dajem izvestaj o imovnom stanju, pa vozim Skodu staru 8 godina, ne placam porez, jer za isti ne zaradim dovoljno, zivim u stanu od 80ak kvadrata, u ruiniranoj zgradi, u bucnoj, zagadjenoj ulici, ne posedujem studio, nego samo MIDI-Kompjuterski setup sa dvanaestak modula-sintova, mixerom starim bar 16 godina, koji krcka, ne nosim firmiranu garderobu, ne idem zimi na "kopisku" i ne odlazim na "otmene" splavove medju novo bogatase i staro primitivce, ali ipak, ipak kupujem legalni soft, da me ne bi bilo sramota pred samim sobom, a i drugima...
Pozdrav, sve najbolje, nadam se da cemo se licno upoznati, i prodiskutovati raznu, pa i tu problematiku...
Slowstar (mozda je bolje reci "neverstar"...)