View Single Post
Old 09-02-2007, 02:37 PM   #7
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: gde naci akustichara ??

Quote:
Originally Posted by drums
ide tebi super,nego ljudi zele puno vise,a nemaju para za to.(ne mislim konkretno na ovog momka,nego uopste).Najbitnije je da se krene od necega i da uz malo truda se stice i stvara bolje od onoga sto si na pocetku imao.
A sto se tice tebe,ja ti se lichno zahvaljujem sto si tu na forumu uvijek prvi da das odgovor i sto neke stvari dijelis sa nama i nesebicno nam pomazes.
nadam se da i ostali tako misle!!!!
Veliki pozdrav za Boggy-a!!!!
Hvala drums, veliki pozdrav i tebi!!!

Ja licno stvarno ne vidim razloga da iko sa sobicom 2x3 placa ista osim izvodjaca i materijala... ali mora da radi sam, crta sam, "meri" na usi... itd.

Najveci problem kod takvih sobica je kakva-takva "garancija" da ce covek imati koliko toliko uredne uslove za rad u tom prostoru...
Koliko god se trudili, koristili neke "svemirske" materijale, tu pomoci nema... zato mi je besmisleno da se za to angazuje akusticar, jer nasi ljudi precesto od akusticara ocekuju da im resi problem bez obzira na to koji problem imaju... drugim recima... akusticar, ako je vican, moze do neke mere "prosiriti" sobu (u akustickom smislu), ali... samo malo... i za to mu opet treba prostora... i to ne moze bas u svakom obliku sobe... itd... ima puno faktora...

Znaci, cak i da nekome covek plati da mu ovde nesto isprojektuje... na kraju sam siguran da nece biti zadovoljan, i da ce ocekivati previse... a jos ako je PLATIO... sta cemo tada...

Zato je jedini lek.... UCITI... ne samo akustiku, nego nesto osnovno... po sistemu ne pravi se kuca na mocvarnom terenu, ili ... kuca se ne zida od krova pa nanize.. itd... to nam fali svima na ovim prostorima...

Najvise je u ovoj prici pomogao Ivan, jer je njegovo resenje i utisci koje ima prakticno dokaz da MOZE... ne idealno ali uredno... i da to covek moze sam da uradi bez neke preterane brige i mudrovanja... i da ce mu biti mnogo bolje nego nista.... itd...

U pitanju su kriterijumi... vrlo cesto zbrkani i ad-hoc "smuckani"... da ne kazem izmisljeni...

Tako da treba zahvaliti Ivanu i slikama koje je napravio i nesebicno podelio sa vama...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote