Thread: Ludo i brzo
View Single Post
Old 08-02-2007, 01:27 PM   #8
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Ludo i brzo

Ovako, fala na lepim rečima, evo par detalja.
Bend je nastao dva dana pre snimanja bubnja, tako ?to je dečko koji bio član benda koji je dobio nagradu od televizijie, skupio ortake na dve probe čisto da prođu pesmu. Svi imaju po 17-18 godina, i ono, uče se
Bubanj je sniman u sali studija 2 na metropolisu (biv?i klub oh cinema), bez klika, istovremeno sa bass gitarom (Fender Rumble pojačalo i neka aktivna bass gitara).. Čuku vremena su deca imala da se igraju i usnimavaju neke tejkove od kojeg smo izabrali najmanje lo?.. Overheadi su snimani sa C1000 i to preko HD24 tako da ni?ta značajno pametno nije moglo izaći iz njih.. u mixu sam poku?ao da ih osvetlim, ali je takvih govana pokuljalo ozgo, da sam odmah odustao, i lepo ih sakrio.. a i svirka činela je takva, prljava i nemarna..

gitare su snimane sa squierovom kopijom Les Paula, ali probran komad, telo i vrat iz komada, mahagoni, sa Seymour designed magnetima (to pi?e na humbuckerima). Snimane su lineout izlazom iz combo Rendalla (ne sećam se oznake modela, al mislim da je imao lampe u preampu) .. Preko tog signala je nalepljena gitarrigova simulacija kabineta, i ne?to opake kompresije i ekvalizacije.. naravno, svirane su dve ruke unis, levo i desno, mada se nismo mnogo trudili oko same tačnosti, jerbo nije bilo vremena Bass gitari je dodan Wavesov RBass da malko zamudi, a vokal je sniman preko Sennheiser evolution e835 i Behringerovog malog mixerčića, onaj najmanji od samo dva preampa.. Čak nije ni?ta značajno komprimovan po kanalu, samo je tu i tamo liznut Cambridgeom..

Ka?em, nije komprimovano previ?e po kanalima jerbo je preko mastera uleteo Fairchild, nagaren do daske, igla se ne vraća On je napravio tu napucanost, in da face, pre je sve bilo mlitavo i gara?no.. On je zaslu?an i za pumpanje, koje je manje vi?e i bila moja ?elja, jedino mi je na par mesta na brejkovima pobegao release Fairchilda, i to bi se dalo srediti da sam se malko potrudio u WaveLabu (komprimovao deo po deo).. Bubanj jest malko iza, ali kad treba da zakuca, on zakuca i to sa stavom.. Uglavnom je čist signal, jedino je malko trigerovan dobo? (zbog onog haos dela na sredini, kad je mali isproma?ivo sve ?to je mogo), noga je sa mikrofona cela (d112).. inače, mikrofoni za bubanj su bili vezivani na Allen&Heath Mix Wizarda..

@Davormen- nisam primetio da mi Fairchild istanjuje stvari, mada, kad razmislim, prva verzija mixa i jest bila dosta svetlija nego ?to sam ?eleo..

E sad, ?to se definicije gitara i pozadine bubnja tiče, poslu?ajte pesmu Duality od Slipknota, koja je meni bila neki orijentir za prljavost.. Daleko je ovo od ove nove američke ?kole programiranih bubnjeva i hirur?ki čistih gitara, jer nam to ni nije bio cilj... vi?e se i?lo na prljavost i sirovost, i sa obzirom na umeće muzičara i opremom koja je kori?ćena, kao i raspolo?ivim vremenom, ja sam prilično zadovoljan
Arthur is offline   Reply With Quote