View Single Post
Old 02-02-2007, 01:39 PM   #2
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Default Re: Yamaha HS80M aktivni monitori

Sve je to lijepo ali imam malu reziju (sirotih 9 m2 ) i mislim da bi BM 15 bile prevelike kutije. Da nisam imao BM6 prije godinu dana uzeo bih polovne BM 15P od poznanika koji ih je prodavao za 700 Eura (!), pa makar morao jos vise "tretirati" reziju, ali 3 para monitora u maloj reziji- too much! Prije par mjeseci napravio sam neke 3-way aktivne kutije (ko fol monitore), ali mi sluze uglavnom da ih odvrnem i idem slusati u hodnik kako zvuci stvar (da si stvorim privid kako zvuci pjesma kad ulazite u neki klub ili kafic ). Bas je 10" i ubija vec na maloj snazi, a povrh toga kutije mi zauzimaju mnogo korisnog prostora u reziji. NS 10 znam kako zvuce jer ih ima moj prijatelj u studiu i kad slusam moje mikseve na njima odmah znam cega je premalo a cega previse, dok na BM6 i MSP 5 prodju dani i dani ponovnog preslusavanja i usporedjivanja sa referentnim pjesmama dok mi pjesma ne zazvuci kako treba. Vjerojatno nisam jedini kojeg muce ovakvi problemi. Mnogi kazu da za danasnju produkciju (npr. elektronska glazba i ona u kojoj dominiraju ogromne kolicine kicka i basa) NS 10 nikako ne prolaze, ali u pop produkciji (radijske pop-rock i festivalske pjesme kakve uglavnom radim), mislim da ce jos dugo godina biti "No 1"!
FrankoPanko is offline   Reply With Quote