View Single Post
Old 31-01-2007, 11:52 AM   #40
Max
Pro Member

Default Re: NAMM klavijature..

Quote:
Originally Posted by Oggy
Kako sad pa to mislis? Ja cujem vrlo jasno dinamicke layere...
Jesi na to mislio?
Ako nisi, na sta si?
Moram priznati da si me malo zbunio.

U pravu je Mhz ...... Dinamicki layeri kod Ni su od prilike 40 % od pravog Rhodes a , doduse i Rhodes se da " nastimati " da svira neznije ili grublje . Zato sam i rekao da kad sviras neki lagani baladni pad , onda je zvuk jaaako slican ( jer je semplovan ) ali kad ga " zveknes " onda to nema veze sa pravim Rhodesom , to se manje oseti kad npr ja sviram , ali kad dodje Vasil ili npr Goran Antovic i opletu po tome , razlika je ogromna , takodje sam instrument daje sviracu odredjeni feedbasck , tako da i oni potpuno drugacije sviraju na ta ( mogu da kazem ) dva razlicita instrumenta ....

E sad , jos jednom cu ponoviti , za muziku u kojoj rhodes nije oresudan , za reklame , za pesme u kojima je sve i onako radjeno bez neke velike ambicije ( festivali i sl ) i ja cu radije upaliti Ni , jer mogu da kvantizujem , menjam , brisem i sve ostalo , sto mi je u tom momentu bitnije od razlike u zvuku .....

Isto tako ako se radi neki house , cak cu pre da iskoristim neki Logicov rhodes , nego pravi ...... sve ima svoju namenu .....

.... e da , probao sam da proteram Ni kroz pojacalo ....nista , samo ga malo zaprlja , ali on jednostavno u startu ne pusta takav zvuk .... isto tako mozes da proteras pravi Rhodes pravo u preamp ..... razlika je identicna ....

Pozdrav

Last edited by Max; 31-01-2007 at 11:55 AM.
Max is offline   Reply With Quote