View Single Post
Old 30-01-2007, 06:52 PM   #31
jaybox
Member

jaybox's Avatar

Default Re: Koji plejer daje najprecizniji zvuk?

pa hajde da ne ostanem nedorecen...
inace malo sam u guzvi sa ispitima pa nisam svaki dan na netu pa ovako sporadicno pucam
hm, stvarno je zavrzlama, ali mislim da to ide ovako..
[moguce je da gresim, neka me neko ispravi ako je tako, jer tu smo da zajednickim snagama pronadjemo najbolje resenje.. ]
za svaki fajl koji se pusti u winamp-u zvuk[signal] se rutira do odgovarajuceg plugina koji ga procesira, u slucaju mp3 to je in_mp3.dll, u slucaju wav to je in_wav.dll i tako za svaki format..
u option/preferences/input kada se konfigurise bilo koji od ovih pluginova u output stavci stoji 16-bit output [kod mp3 to je podesavanje za decoder,wav doduse ima i 32-bit output- od winampa 5.xx pa nadalje]
i ukoliko se npr. mp3 dekoduje 16bit-nom preciznoscu, na izlaz - odgovarajuci plugin koji je izabran u option/preferences/output ide zvuk koji je dekodovan sa 16bit-no, e sad zasto direct sound pokazuje output:24bit u tvom slucaju, stvarno ne znam, a voleo bi da znam
sad u prilog ovome sto sam naveo moze posluziti sledece:
winamp version history
za verzije 5.xx
* Improved: [in_mp3/in_mp4] 24bit AAC playback
* Improved: [in_mp3] 24bit MP3 playback, 64bit internal precision
* New: optional 24bit playback for many codecs (turn it on in Preferences->Playback) [mislim da ukoliko se ukljuci, onda winamp overrides setovanja u npr. in_mp3.dll, ovo dole npr. kaze da je poboljsanje: da in_wm.dll sledi ono sto je podeseno u Preferences->Playback
* Improved: [in_wm] follows 24bit/mono/surround playback setting
jaybox is offline   Reply With Quote