View Single Post
Old 29-01-2007, 01:27 PM   #30
Pale
Junior Member

Default Re: o pravom i laznom rhodesu..

Apsulutno se slazem sa tobom! I ja sam bio na ovom zadnjem koncertu Azymutha, i prvo sam mislio "jebote al mu je ruzan ovaj Rhodes", da bi tek kasnije, na koncertu James Browna skuzio da taj Rhodes uopce nije bio njegov, vec je to lokalni Rhodes kojeg netko u Zg iznajmljuje za takve "velike" koncerte.

Sto se mene tice, uglavnom doma sviram nekakav fusion,acid-jazz, blues, soul,funk...tako da mi je Rhodes idealan zvuk.Sviram u 2 banda, jedan je acid-jazz,bossa,latin jazz,soul mjesavina i rhodes sjeda bas na ono pravo misto u takvom bendu. Drugi je rock cover band gdje uglavnom sviram klavir, ali s vremena na vrijeme osvjezim zvucnu sliku da izbacim klavir i sviram samo na Rhodesu ( kad mi ga se da nositi ), i opet, zvuci 100 puta bolje nego kad upalim zvuk Rhodesa na yamahi p120 ( koja btw ima odlican rhodes ).

Sto se tice odrzavanja, istina, stimati Rhodes od 0 je velika pilana i traje 2-3 dana. Medjutim, kad se jednom to obavi kako treba Rhodes se rastimava pomalo, tako da je potrebno provesti znatno manje vremene kad se ponovo stima ( eventualno ton-dva svako ne znam koliko )
Poceli smo pricati o novom Rhodesu, a zavrsili na starom. Ionako je novi Rhodes ustvari isto sto i stari Mark V, samo sa novim fancy kucistem. Mehanika ista, tines isti, sve isto, samo su dodali aktivni preamp, MIDI podrsku i tremolo...
Pale is offline   Reply With Quote