View Single Post
Old 29-01-2007, 12:33 AM   #30
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Gudači (strings)

Sve je to kita!
Nista bez hardwerskih gudacha u racku (analognih)
Vienna? EW? Nikako! :o

Obavezno valja naci neki vintage akai sampler, od pre Hrista, koji uchitava boju ( sa diskete ) 6 i po godina ( da bi je temeljno uchitao ), a ram mu je toliki da ne samo da ne moze da uchita cetvrtinicu Vienninog sempla, vec ne moze da uchita ni crknutu macku... ali... ipak je hardware hardware i imace vise "mesa" To sto je semplic 666... ups... 667 puta manji od onog za Viennu, EW, or tako nesto... nema to veze Mali, ali zgusnut

Zezanje na stranu... Sto se tihe Giga Studo 3, verujem da je dobar, ali... nisam mu se bas previshe naradovao ... tj. i ja koristim Kontakt 2 i bas sam zadovoljan sa njim... mali, ali jebitachan ... DFD mu super radi, instalacija ne pravi nikakvo pitanje... skroz o.k....

Giga Studio 3 sam "probao", posto mi je nekada onaj Giga Studio 1.6 bio omiljeni sampler... ali, avaj, kad, medjutim!!! ...
Trojka cita DirectX i VST plugove... zamisao im i nije tako losa... da Giga Studi moze da procesira direktno, pre nego sto traka bude snimljena u wav, koristeci npr. UA-Neve 1073, Altiverb, Waves SSL... meni se tu i desavao problem prilikom instalacije (davno bese, mozda su to ispravili)... da prilikom starta Giga Studa neki plug, koji inace O.K. radi, jednostavno zakuca mashinu i onda je to kraj dobrog, starog Shirkana... sledi reset... i to nema veze sa GSIF driverom, posto ja imam GSIF driver...

Svi koje poznajem, a koriste Giga Studio, koriste ga na odvojenom rachunaru, na kojem je samo Giga Studio, pa obicno taj comp vezu preko system link-a (Steinberg V-Stack)...
Moguce da nekome radi i na rachunaru na kojem su i programi, plug-ovi, ali ja to jos nisam video... ako ima nekoga na forumu da mu sve to funkcionise na normalnom DAW PC-u, neka se javi i objasni kako je to uradio... bilo bi mi od koristi, posto prakticno i realno Giga Studio 3 nisam ni mogao da probam... zbog navedenog problema...