Quote:
Originally Posted by slowstar
Istina je da nista ne moze da zameni stvarni "Feel" tih dirki, kao i prenos velocity-ja na te njegove zicice, ali kada govorim o RHODESu ja iskljucivo govorim o njegovoj FUNKCIJI u mixu, u aranzmanu, u toj pominjanoj baladi, i slicno, dakle govoreci o instrumentima, govorim o njihovoj ULOZI a ne o samom instrumentu...Valjda to dodje sa godinama, da ne kazem iskustvom...
Dakle, u pravu si, ali sam ja drugacije posmatrao stvar...
|
Potpuno se slazem ..... pomenuo sam da ga koristim upravo tako ( studijski )
I zapravo pricamo istu stvar gledanu sa razlicitih tacaka !
Ali u jednos stvari se nismo razumeli . Ja UPRAVO govorim o ulozi u mixu . Evo direktan primer ..... radim neki " Princoliki " funk koji ima za pevanje prilicno " domace " pop fraze , ali trenutno mixam samo matricu ..... Ziv bubanj , bas , gitara i rhodes ...... duvaci su pojacani zivim saxovima ... ali su u biti snimljeni semplovi ...
E sad .... poceli smo sa NI .... i nikako da uguram tu neku clean funk gitaru u matricu ...... mucio se u nekoliko navrata , jednostavno je visak ...... zamolim drugara da odsvira Rhodes .... i sve je odjednom na mestu !!!! Cak se nisam ni ptrudio .... i prisli smo zeljenom zvuku u mixu za bar 10 % ......
Zato bas mislim da je prednost koristiti te stvari u studiju i mixu .... a mislim da se na zivim svirkama ( zbog kvaliteta razglasa i ostalih stvari koje svi znamo ) uopste ne isplati nositi pravi rhodes jer i na Motifu ima dovoljno " namudjenih " rhodesa koji i te kako vrse svoju ulogu , a sumnjam da bih na nekom nasem osrednjem razglasu mogao odmah da provalim da li je pravi Rhodes ili NI Elektrik Piano .....
Pozdrav