Uzimajuci u obzir tvoje iskustvo , staz i ostale nepobitne stvari koje ti idu na ruku , slozicu sa sa vecinom gore navedenih stvari . Ali moram da primetim sledece . Rhodes koji sam dobio za " studio " je u lepom stanju , mada je jako mator . Trebalo mi je ceo dan da ga nastimujem i tonski i karakterno po uputstvima Gorana Antovica ( sa foruma ) i oda tada je proslo nekoliko meseci i nema ni jednog traga o rastimavanju , zaglavljivanju i ostalim peripetijama koje su tebe zadesile . Shvatam da ga ne cimam i ne nosim na svirke i sl , sto je sigurno velika razlika od nacina upotrebe koji si ti pomenuo , ali stvarno ( da kucnem u drvo ) nemam ama bas nikakvih problema sa tim .
S' druge strane , cesto sam se ovde sporeckao sa ljudima ( pa i sa tobom ) braneci software i sl stvari , tako da sam probao Rhodes sa svim ( koje sam imao ) software ima i vrlo kriticki uporedjivao .
Po mom iskustvu , ima raznih rhodesa ( software ) koji su toliko isproducirani da bi ih i radije koristio za neku elektroniku i sl , ali ako pricamo o zvuku pravog Rhodesa , jedini koji moze prici je NI Elektrk piano . To su ( mislim ) pravi semplovi , i kad se sviraju neki polozeni akordi za balade i sl , zaista je tesko napraviti razliku izmedju dva . Medjutim , kada je bilo reci o nekom fanku , R n B ili slicnoj svirci , razlike su postale mnogo evidentnije , jer pravi Rhodes u raznim dinamikama stvarno dosta menja zvuk dok Ni radi to isto ali u mnogo manjoj meri i negde se izgubi taj " nadrkani " distorzirani momenat i prosto neda sviracu da izrazi svoj " bes "
Naravno da kad radimo neke reklame i sl , ne pada nam na pamet da " palimo " Rhodes , zbog komotnosti ( kvantizacije , i sl ) ali kad se radi o svirci gde Rhodes treba da se cuje ..... stvarno se oseti tih 15 - 20 % razlike .
O drugim instrumentima ne mogu da pricam jer nisam imao priliku da ih direktno uporedjujem .....
Eto , mozda ovo pisanije nekome bude i korisno
Pozdrav