View Single Post
Old 24-01-2007, 11:15 PM   #6
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Matichna plocha PCI/PCI express problem

Quote:
Originally Posted by diviner
Tesko ces naci intel maticnu plocu sa novijim cipsetom (945p pa na gore) koja ima vise od 3PCI slota (zapravo ja takvu nisam vidio kod nas). Takodje, gore si neke stvari izmjesao (a mozda i nisi...ako si pod 5 slotova mislio na ukupan broj kada se saberu PCI i PCI-E...ali ti onda svejedno fali PCI-E 16x koji sluzi za graficke karte)...

EMU1820 - 1 PCI slot (sync kartu mozes staviti gdje hoces tako da ne zauzima slot)
Graficka ne zauzima PCI vec PCI-E 16x slot (onaj dugacki).
POCO Mk2 zauzima PCI slot (a ne PCI-E), a Express verzija PCI-E (mozda se i varam, ali tesko)
UAD zauzima 1PCI

Prakticno ostaje ti jos 2 PCI-E slota, a imas na vecini ploca i Firewire (imas POCO i u firewire izvedbi, i cini mi se radi strava...nas admin dr.Ru je skoro uzeo).

Mi baziramo nas ruDAW ONE na ploci Gigabyte m55plus-s3g koja ima 4 PCI slota, 2PCI-E a imas i Firewire. Mislim da ti je to najbolji izbor ako zelis mnogo prosirenja (ubacis neki jaci x2 procesor i bog te veselio).

pa pazi ovako:

kao prvo.. rachunao sam sve ukupno slotove..

kao drugo, zajebao sam se.. zaboravio sam an shta mi lichi emu.. nisam chistio komp 100 godina, mozze se primetiti..

grafichku sam vec naveo, i ona ce uleteti u jedan od PCIe slotova..

e sad, zashto ja nisam hteo firewire opciju poco-a? zato shto je mnogo sporija od pci verzije.. jebi ga.. neki mogu to da poreknu, ili da kazzu da se ne primecuje.. ali zashto kachiti klavijaturu na usb kad mosh na midi? ionako cesh podesiti neki latency koji ce biti slichan usbovom kashnjenju.. ako me kapirash?

dakle ja hocu da mi sve radi besprekorno.. i treba mi shto vishe slotova.. primetio sam da je ova asusova p5b plocha zzeshce hvaljena.. ne znam da l je to zbog cene il zbog kvaliteta.. nsiam upucen..

meni treba dakle jedan PCI slot za zvuchnu i shto vishe pcie slotova.. najbrzzi je vid konekcije ipak..

btw, gde bih mogao da nabavim ono eureka kucishte? i koliko je para otprilike? ja imam neko chieftecovo al bih ga menjao.. sad uzimam napokon i prostor za studio (da ne budem gajbi vishe ), pa hocu lepo da sve shljaka kako treba..

Last edited by HeatMan; 26-01-2007 at 12:03 AM.
HeatMan is offline   Reply With Quote