View Single Post
Old 23-01-2007, 08:46 PM   #5
MD
Senior Member

MD's Avatar

Default Re: Kartica za ReValver2, Guitar Rig 2 i slican softver

[QUOTE]
Quote:
Originally Posted by Audiosoul
Hvala momci. Vraticu se malo kasnije na vase predloge

U pravu si, brkam ih. Tacnije, ja sam mislio da DI box balansira ulaze tamo gde oni nisu balansirani i sada mi nista nije jasno. DA li Audiophile 192 i EMU 12 i 18 imaju namensko gitarske ulaze?
Emu 1212 nema, emu 1282(m) imaju mic preampove, koji mogu i gitaru primiti .

Quote:

Sto se Toneport-a tice, jako zanimljiv predlog. Ali nije mi jasno kako on salje signal posle procesovanja i u kojoj meri je zavistan od PCI Zvucne kartice u racunaru na koji se kaci.
On se ne kači ne karticu, on jest kompletna kartica. Samo bez MIDI ulaza.
Uz njega ti ne treba nikakva druga kartica na kompu.

Fora je ?to uz tu karticu dobijes line 6 softver, koji je strava.

No, ne mozes ga koristiti kao plug in po kanalima (to je dodatna opcija koju mo?e? nadograditi), već ga pokrene? ko standalone softver da stoji upaljen u isto vrijeme ko i cubase.

Toneport ima direct monitoring, nema nikakve latencije dok svira? itd.

Quote:
1.Da li se signal obradi hardverski u njemu pa se USB-om transportuje do procesora i zvucne kartice u PC-u?
Ne, on slu?i samo kao DI box-kartica i sigurnosni čip (zato ga i ne mogu krekirati).
Sound se obrađuje unutar kompa, preko procesora od kompa.

Quote:
2. Da li je sam Toneport ujedno i zvucna kartica, sto bi znacilo da potpuno bajpasuje z.karticu u PC-u?
Da.

Quote:
3. Ako je tako, da li on ima line out ili izlaze za direktno povezivanje na zvucne kutije? (Uz ovo planiram i kupovinu aktivnih monitora.)
Da.

Quote:
Uf. Pokusavam da izvucem sustinu, zanima me kakva je razlika u kvalitetu signala koji izlazi iz Toneporta i recimo EMU1820m koju mi je covek takodje preporucio.
Emu 1820m je ipak ozbiljnija sprava i 4 puta skuplja.

Quote:
Razmisljam, softverski AMP emulatori ce verovatno svake godine biti sve kvalitetniji i verniji, pa ako je procesovani signal bilo koje od kvalitetnih PCI kartica ipak verniji od Toneportovog, logicnije mi je da se oslonim na vrhunsku PCI kartu koja ce moci da prozvace i sledece generacije modelera sa stilom, nego da se zakopam u Toneport koji ce brze postati istorija u toj trci.
Vidi u čemu je stvar. Ti mo?e? toneport nadogradjivati kako hoće?.
Mo?e? ga nadograditi dodatnim buducim paketima, mozes ga nadograditi na plug in funkciju, kada ti uopće ne treba prolaz signala kroz toneport, već kroz tvoju samostalnu karticu koju će? s vremenom kupiti.
Uz to ka?em, ima direct monitoring, ?to je jako korisno.

Također, toneport ima i MIC ulaz. Kao i simulacije mic preampova, bas pojačala itd.
Mo?e? i vokale snimati.

Quote:
Znam, pricam kao da gledam u pasulj, a ustvari me samo zanima da li Toneport moze na zvucni mejdan necemu kao sto je recimo Audiophile 192?

Toneport je prije svega platforma za line 6 softver, sigurnosna kao i DI box.
Slu?i kao i samostalna kartica, ali to mu nije prvotna namjena pa ga ne treba uspoređivati s zvučnim karticama kojima je to prvotna svrha.
Ali ovdje dobijas generalno najbolji guitar softver na tr?i?tu i karticu, za bagatelu.

?to se tiče usnimavanja, ne vjerujem da će? vidjeti razliku, jer bi ionako morao prvo kroz neki DI pa onda u karticu tu. Tu je faktor kabela itd.

Ovdje je sve u istoj kutiji i konverteri nisu ba? lo?i.

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 23-01-2007 at 08:49 PM.
MD is offline   Reply With Quote