View Single Post
Old 23-01-2007, 08:36 PM   #4
Audiosoul
Junior Member

Default Re: Kartica za ReValver2, Guitar Rig 2 i slican softver

Hvala momci. Vraticu se malo kasnije na vase predloge
Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Inače mislim da brkaš DI i Balansiran ulaz i šta je šta. Ne moraš uopšte da imaš balansiran ulaz da bi ušao sa gitarom u komp već ili DI+mikrofonski preamp ili karticu koja ima namenske input-e za instrumente koji vrše istu funkciju
U pravu si, brkam ih. Tacnije, ja sam mislio da DI box balansira ulaze tamo gde oni nisu balansirani i sada mi nista nije jasno. Da li Audiophile 192 i EMU 12 i 18 imaju namensko gitarske ulaze?

Sto se Toneport-a tice, jako zanimljiv predlog. Ali nije mi jasno kako on salje signal posle procesovanja i u kojoj meri je zavistan od PCI Zvucne kartice u racunaru na koji se kaci.

1.Da li se signal obradi hardverski u njemu pa se USB-om transportuje do procesora i zvucne kartice u PC-u?

2. Da li je sam Toneport ujedno i zvucna kartica, sto bi znacilo da potpuno bajpasuje z.karticu u PC-u?

3. Ako je tako, da li on ima line out ili izlaze za direktno povezivanje na zvucne kutije? (Uz ovo planiram i kupovinu aktivnih monitora.)

Uf. Pokusavam da izvucem sustinu, zanima me kakva je razlika u kvalitetu signala koji izlazi iz Toneporta i recimo EMU1820m koju mi je covek takodje preporucio. Razmisljam, softverski AMP emulatori ce verovatno svake godine biti sve kvalitetniji i verniji, pa ako je procesovani signal bilo koje od kvalitetnih PCI kartica ipak verniji od Toneportovog, logicnije mi je da se oslonim na vrhunsku PCI kartu koja ce moci da prozvace i sledece generacije modelera sa stilom, nego da se zakopam u Toneport koji ce brze postati istorija u toj trci.

Znam, pricam kao da gledam u pasulj, a ustvari me samo zanima da li Toneport moze na zvucni mejdan necemu kao sto je recimo Audiophile 192?
Audiosoul is offline   Reply With Quote