Re: Midnight Garden & Abstract Garden
Poslušao sam i ne sviđa mi se.Previše beat orienteded.Zvuči kao psytrance pripravljen za techno publiku ili produkcija techno artista sa psytrance sampleovima i synth patchevima.Tu i tamo ima koji interesantan zvučni fragment.
Nije to samo stvar ovih kompilacija,već nekoliko godina postoji takav trend u psy svijetu,npr. albumi kao X-Dream - Irritated ili Skazi - Storm su urađeni u ovom maniru.
Dakle,manje linearnosti i mehanoidnih zvukova,a više kitnjatosti i story tellinga što i jeste glavno obilježje (kvalitetnog) psytrancea,no izgleda da kod nas na Balkanu ne može ništa proći bez tog minimalizma i "tehnoidnosti".Ima i nekoliko greški u pisanju engleskih riječi u imenima trackova i autora.
Tehnička obrada i procesiranje su na nivou i tu nemam komentara,mada mislim da psytrance i nije toliko zahtijevan na tom polju kao neki drugi stilovi.
Izdvojio bih Talpine radove-ukratko osvježenje i originalnost i dokaz da nije sve u nabrijanom kicku i TB-303 acidu.Pravi psycho psy.I ovaj Xiqhhyiecryn-Eri je vrijedan pomena-originalan i neobičan ambiental track,barem neobičan za nekoga ko slabo poznaje taj stil.Naravno,tu je i odličan melodični ArronaXov track,mada sam mišljenje o njegovom albumu dao već zasebno.
(Moja recenzija sa Elitesecurity.org - Muzička Produkcija foruma.Nemojte započinjati raspravu ovdje.)
|