evo, reshih da kupim novu konfiguraciju.. e sad, imam jedan mali problem..
dakle, kao i svaki napaljeni muzichar/producent/tehnichar/itd, koji zzivi u srbiji (te ima manje prihode), uzimam dualcore procesor.. intel, naravno.. grafichka ce se naci neka.. x800 mozzda a mozzda i neka slabija, poshto mi nije ni bitna toliko.. e sad tu nastaje problem..
moram da nadjem matichnu koja ima dva PCI slota i shto vishe PCIe slotova.. zashto? jednostavno... pre dve godine (valjda) sam uzeo emu 1820m kog ni za zzivu glavu necu da se ratosiljam.. tako da mi za njega trebaju ta dva pci slota..
sada, uzimam i TC pwrcore MK2 kartu tako da mi za nju treba pciXpress slot.. naravno ubacite i grafichku kartu u celu prichu, i na obichnim matichnim ostaje mi josh jedan slot prazan.. (skoro sve koje sam gledao se prave sa 5 slotova)
e, sad.. to ne bi bio tolki problem, kad ja nebih bio tako ispred svojih mogucnosti, te sam ja sam sebi zacrtao da cu uzeti josh jedan tc pwrcore element, i josh jedan (minimum) UAD..
cale mi je kompjuterski inzzenjer/shef/ u jednoj uglednijoj firmi u bg-u, te se sve stvari naruchuju preko te firme.. gledao sam sa njim, ali jedino smo mogli da nadjemo neke (da kazzem) pristojne ploche sa 5 slotova.. obichno su to bila 2 PCI + 3 PCIe ili 3 + 2 kombinacije..
sada mozzete primetiti da i nisam u tako malom problemu kao shto sam rekao na pochetku priche..