Quote:
Originally Posted by Rocket Roll
Oba su relativno nova i još nijedan nisam video kod nas - nadam se da to znači kako imaš neku drugu šemu da ih nabaviš, ne znam šta će ti u radnjama reći. Line 6 je već legendaran, ali je pravljen radi emulacija pojačala - na http://www.line6.com/floorpod/effects.html možeš da vidiš da efekte baš i ne možeš mnogo da menjaš... tj. ne baš mnogo u poređenju sa skupljim Bossovima ili Korgovima. Sistem je više nalik na Rolandova Cube pojačala - odvrneš potenciometar da se efekat blenduje u zvuk koliko ti treba, i to je to. (Nije to ni tako loše, u svakom slučaju, barem je brzo.) O Rocktronu se još ne zna mnogo, osim da nije programabilan preko kompa, znači radi kao skup pedala, tweakuješ dok ti se ne dopadne.
Ako već imaš "malo preko 200 e", možda bi trebao da razmisliš o Korgu AX3000G za 240 e u Sky-ju. Daleko više opcija nego obe pomenute sprave, plus svoj sekvencer, kućište je od metala, efekti ne ustupaju nijednoj drugoj spravi, simulacije pojačala su mu... pa, simulacije pojačala. Sve možeš da tweakuješ do bola preko kompa i ima duplo više efekata od Poda i Utopije.
|
Lichno kada bih birao izmedju line 6 i Rocktrona, ne bi mi trebalo mnogo... Po mom mishljenju line 6 je jedna velika mutljavina, to nije losha sprava za ono shto predstavlja, ali ipak je to samo jedna skupa igrachka... Dok je rocktron jako ozbiljniji... Ne znam koliko si imao kontakta sa rocktronom, ali to da se o njemu "josh uvek ne zna mnogo"... hm...
Govorim za live... Rec nisam probao...