Quote:
Originally Posted by ANITA
Ali da... zanima me koliko je stvarno tih iz prve ruke!!!
I to od nekoga tko jako, jako, jako dobro čuje visoke frekvencije i kako sve to zvuči u tihoj prostoriji!! Često dodjem kod frendova u studio koji imaju "najtise kompove na svijetu" pa ih cujem prije nego udjemo unutra, a oni meni da je nemoguce jer su to najbolji ventilatori, napajanja.. ovo ono.. kvragu nemoguce - čuje se! Stoga, zanima me taj dio najvise. Ostalo vidim da je mrak.
Overklokao si ga? Koliko overklokiranje skracuje vijek trajanja procesoru? I da li on - koji je ustvari proizveden da ipak radi na odredenoj brzini i svi ti njegovi djelici su uskladjeni sa upravo tim principom i tom brzinom rada - kako se onda overklokiranje ipak moze isplatiti i ciniti neku bitnu razliku?
|
evo ja cu ti reci... recimo da je radni vek procesora 20god, overklok ga smanji na 18god mozda, sto slozices se uopste nije bitno

overklok se radi zbog toga sto je taj isti procesor testiran i na jacim brzinama i smanjen na "fabricko" jer je prosao i te nesto jace brzine... overklok se itekako isplati, i lako se da testirati i uvideti razlika...
a sto se tice besumne masine... stvar sam resio (ko sto pomenuh 100x) busenjem zida i izbacivanjem kucista u prostoriju pored