View Single Post
Old 21-01-2007, 02:19 PM   #9
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: NAMM klavijature..

Quote:
Originally Posted by Max
Jedina stvar ( ako sam dobro shvatio ) je da ovaj Rhodes moze da " cita " midi , zapravo da svira kao oni klaviri na traku,
e to nisam znao. jesi siguran?

klasicna varijanta je midi out only. naime speakeasy music a i jos neke firme stavljaju neki opticki k.. koji skenira brzinu prolaska batica (hammera), na svaku tpiku, i pretvara infomaciju u midi i salje van. ideja je da mozes (obzirom da je rhodes akusticki prilicno tih) koristiti njegovu tipku da pogonis druge sinteve, bilo uzivo ili u studiju. na tom principu radi i moog piano bar.

medjutim , ici unatrag , tj. da npr. sa cubaseom mozes pogoniti rhodes da svira, e to je znatno kompleksnije - morao bi imati dodatnu mehaniku koja kontolu iz midija pretvara u opokret i udara u zicu..

iskreno, nisam siguran jos jeli su to stvarno napravili, ili nisu? morao bih malo pogledati.. ako jesu ne cudi me visoka cijena, samo.. kome to uopce treba pitam se? rhodes uvijek bolje odsviras sam, mislim nece sigurnoa netko kupiti ko nezna bas svirati, da ga koristi kao "modul".. to bi bilo apsurdno.

clusterchord is offline   Reply With Quote