View Single Post
Old 21-01-2007, 03:45 AM   #32
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Najbolji aktivni monitori za dance

Quote:
Originally Posted by dejanilly
Pa nisam ja počeo.......bila su obična pitanja. Ne treba praviti budalu od nekoga ako je neznalac.

....
dejanilly, postavljas pitanje na Forumu sa predubedjenjem da postoje nekakvi monitori specijalno pravljeni za odredjenu vrstu muzike. Kada smo krenuli da ti pricamo da toga realno nema, odnosno niko ne pravi studijske monitore na takav nacin... tebi je to bilo neverovatno, toliko neverovatno da nisi verovao da se ne salimo sa tobom... e sad... razmisli... ja se licno nisam salio, i ono sto sam ti rekao JESTE sustina koju sam licno naucio u svom poslu... odnosno kad sve price i pricice sklonis, ostanu monitori i covek... pa sta ispadne iz te kombinacije... videcemo... to nema veze ni sa pravcem u muzici, ni sa vrstom muzike...

Jos je Perun realno najblizi sa svojim predlogom za zvucnike za diskoteke... oni jesu stvarno pravljeni za diskoteke, ali nisu studijski monitori... ali koga briga... niko ti ne brani da ih koristis.

Eventualno, takav pristup koji si krenuo da zastupas ("monitori za odredjeni tip muzike") sam uglavnom video kod ljudi kojima 'lebac ne zavisi od muzike, i koji muziku slusaju zbog uzivanja, pa im odredjeni zvucnici pojacavaju taj utisak i uzivanje... ali to su audiofili... oni se ne bave muzickom produkcijom... i "super smiksan cd" resavaju jednostavno, kupovinom nekog dobrog u radnji... pa trce kuci da ga slusaju... zato im mozda trebaju neki zvucnici koji ce im nesto inace lepo uciniti jos lepsim... itd.

Ovde, na ovom Forumu nije ta prica.... mislim, niko ne brani da se prica o tome ... ali ljudi (uglavnom) ne razmisljaju na takav nacin...

pozdrav

bogi

p.s. e, da.... dobrodosao na Forum

p.p.s. Max, prebacio sam thread u pravu sekciju (posto nema mnogo veze sa kompjuterskim hardverom), i pobrisao par najostrijih postova... nadam se da je sada ok...

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote