Re: podnozje za zvucnike
Evo ja da prenesem sta su meni rekli neki likovi kada sam ja pravio zvucnike pre malo vise od deset godina. To su likovi sa vise strana, znaci jedan koji profi pravi skretnice, vise njih koji se bave pravljenjem zvucnih kutija itd. Svi su mi rekli da treba zvucnike da postavim na tri siljka i da ispod njih postavim sto deblje parce mermera a ispod mermera neki tanak itison ili sl. S tezinom zvucnika nisam imao problema jer su podnostojeci i od 2cm medijapana + svasta od izolacije unutra + drajveri i ostalo... Tako mi rekli i ja tako i uradio... i potpuno sam zadovoljan.
Takodje sam primetio nesto kada sam kupio woofer (Infinity). Posto u kutiji od woofer-a nisam primetio siljke stavio sam ih na parce itisona i zvuk mi se uopste nije svideo, niti je zvucalo kao u radnji. E onda sam provalio da se u kutiji nalaze siljci (samo se sakrili), stavim ih na woofer i eto dobrog zvuka, mnogo jasnijeg. Ne znam ovo bas strucno da objasnim ali eto mog iskustva.
Pozz