View Single Post
Old 15-01-2007, 10:04 PM   #5
marestudio
Member

Default Re: Lap-top na zivim svirkama! Da ili ne?

Tu sam VAS cekao !!! Salim se!!! Zasto lap to? Prvo za te pare koje ces da bacis na lap top mozes da uzmes mnogo jacu desk top konfiguraciju! Ja koristim komp na svirci malo vise od godinu dana! Nosim samo kuciste, u registi bazi sam podesi sve tako da kada pritisnem taster POWER na kucistu, projekat se sam podize i sve boje i instrumente ucitava! Od klavijatura imam Roland G-600, Fatar Studio Logic WMK-88 (to je midi klavijatura), i Triton Extrim sa 76 dirki. E sada sta ja radim sa compom? Iz G-600 ide jedan midi cabal u Lunu II (imam Creamware Lunu II zvucnu) i vucem iz kompa FM7 plug-in koji podrzava boje sa svih Yamahinih DX klavijatura koje koristim za narodnjacke boje (fm syteza), vucem NordLead koji ima stvarno opasne farbe, vucem B4 za hemond, egokiler za Casio CZ klavijature (tj Phasedistor... syntezu) i jos neke programcice, takodje bubanj vucem iz kompa,koristim Batry, akit sam izvukao iz Artist drums-a set Mell Geynor sa Kick-om Denisa Chembersa, perverzija kako izlazi na HK Actor,na kome inace sviramo. IzFatar-a mi ide drugi Midi cabal koji ide na USB u kompjuteru i to je onaj M-audio interfejs Midi to USB, sporiji je dosta od Lune, ima vecu latencu ali se to u svirci ne primecuje, primecuje se samo kada snimam nesto preko njega! Sa Fatarom vucem Loops koje pravim i programiram u Intakt-u, onda boje iz Colossus-a, Hypersonyc-a, Albino, koristim i SaxLab i TPS-modul jos puno toga!!!! Program u kome sve to radim zove se V-stack , planiram kompletan aranger da prebacim da ide iz compa, za bas cu koristiti Harcorebass ili Trilgy bass, videcemo, za gitare moze virtual guitarist, stim sto cu morati da menjam gitare na svim stylovima jer virtual guita..,ima gotove fraze... Mogucnosti su neogranicene, sada trenutno sedjujem Extrim, ima puno posla ne znam sta cu pre,Gde stavise ovoliko boja na Extrim ne mogu da ih preslusam samo sve, i sve su masne i dobre!!!!sve mi se svidja sto izvicem iz toga i sve mogu da upotrebim negde a za to treba puno vremena i zivaca !!! A sami znate da devojka prijatelji... nemaju bas razumevanja a vreme leti:o!
marestudio is offline   Reply With Quote