View Single Post
Old 15-01-2007, 02:46 PM   #73
Max
Pro Member

Default Re: Mislim da odustajem...

Hajde da ja probam da dam trece vidjenje stvari .....

Ja u principu volim da radim sa tzv " crnim ovcama " .... a evo i zasto ....

Ako radite npr Gibbony ja ili nesto slicno ( sto bi bilo kvalitetno ) trudite se da uradi te tako isto ili bolje , ali po mom misljenju niste uradili nista novo , mada i to sto ste uradili lepo stoji na vasem CV ju ....

S' druge strane , ja sam npr radio poslednji album Dzimija Barke ( koji verovatno spada u crne ovce ) i kroz taj album sam probao da provucem sto vise kvalitetnog materijala . Ima tu raznih gluposti i kica , ali sam uspeo da u 70 % pesama provucem dzez sola , da harme budu sve ali ne i obicne i da se dogovorim da u skoro pola albuma uradim ono sto ja hocu , da bi na ostalim pesmama dao Dzimiju vecu slobodu , jer nisam hteo da budem odgovoran za ceo album , ovako je covek imao izbor da izadje sa pesmama koje bi njegova publika mogla da prepozna , a sa druge strane mogao bi da izadje sa pesmama koje imaju dosta nekog muzickog kvaliteta u njima .....

E sad , ne pricam ja o kvalitetu koji bi mogao da se meri sa nekim vrhunskim autorskim radovima , ali kad bi se sve " crne ovce " pomerile ovoliko na svom sledecem albumu , pa jos toliko na sledecem , muzika bi se drasticno poboljsala , i mislim da radom sa takvim izvodjacima mnogo vise doprinosim muzici , nego sa radom sa vec kvalitetnim muzicarima koji kvalitetom predvode na nasoj sceni ( a sa kojima uglavnom i radim )

Eto tako ja to vidim .... u Srbiji se zna uglavnom ko je Dzimi Barka i kakav je njegov muzicki kvalitet ..... ali ako poslusate pesme Voajer , It 's so nice in Serbia , pa cak i Sajber Kurajber ..... shvaticete o cemu pricam ...... ako neko ne prepozna o cemu pricam ....tu sam da razjasnim .....

Pozdrav

Max is offline