Svaka budala svoje veselje. Nekome je dosta da ima kalkulator i nikad ga ne zainteresira kako se "pjeshke" dobije trechi korjen. Neko voli znat i to. I to je sasvim ok. Zato i postoje kalkulatori da se ne morash jebat s trechim korjenom "pjeshke".
No kad krenesh sugerirat da je glupo znat izrachunat trechi korjen bez kalkulatora... daj jebo ga patak... obuzdaj malo taj ego
@ Kejkz: ja sam dugo vremena radio dosta "nochnih" psytrance trackova. Tempo oko 144 bpm-a i izmedju svakog kick-a sviraju 3 bas note (tzv. K-B-B-B groove). Ako kick traje puno dulje od 104 msec. umjesto "mitraljeza" dobijesh zamuljano i nerazgovjetno zavijanje. Obzirom na tu "sprint" disciplinu duljina intervala je esencijalna i par msec. radi veliku razliku. Daleko od toga da se inache kick ne mozhe napravit i bez toga, ali u tako naguranom rasporedu potrebno je i malo "mikro-kirurgije".
EQ-ing kicka je (slazhem se) presudan. Distorzijom se naglase harmonici a EQ-om se skinu parni ili neparni harmonici, ovisno o tome kakav je bas patch. Nakon toga nie loshe i komprimirati kick, a po potrebi i josh jedan EQ nakon kompresije. No to je vech skroz druga tema u koju ne bih ulazio
@ RAVEN: Hardstyle trance vechinom ima kick tipa stari "infected mushroom". Potrazhi na netu njihov kick-tutorial i vjerujem da chesh dobit to shto trazhish. Koliko se sjecham oni su u sound forge-u generirali sinus od 80 Hz i linearno radili pitch-down, ali ne od pochetka sinusa nego par msec. nakon pochetka oscilacije. Meni se tkav kick ne svidja pa sam zaboravio kako je tochno ishao postupak, ali na netu sigurno postoji taj tutorial.
Takodjer pogledaj forum
http://forum.isratrance.com/ Sekcija "Equipment and music creation" ima thread "the mother of all kick drum threads". Taj topic ima stotine postova i tehnika za sintezu kick-ova. Ima brdo primjera, preseta za razne syntheve, teorija, pitanja i odgovora... Ima i gluposti, ali vjerujem da chesh nachi dosta upotrebljivih informacija.