Quote:
Originally Posted by diviner
Aniti licno bih preporucio da proba skresati sve sporedne poslove vezane za muziku (ako to nece uticati bas mnogo na finansijsku stranu zivota),
|
...malo ekonomije...Bran Tracy ima neku teoriju zvanu 80-20.Recimo 80% klijenata ti donosi 20% zarade a preostalih 20% klijenata ti donosi 80% zarade.
Meni je to svakako tako od dva klijenta zaradim recimo 10000 godisnje a od 30 ostalih zaradim 5000 preostalih.Tako da ti je i moj savet da otkacis sve one zbog kojih se osecas ovako kako se osecas sada (makar to znacil da otkacis 80% klijenata)...
...kad sam rekao da si dosla do plafona to neznaci da dalje nema,nego da je sad pred tobom velika prekretnica (primer:jedan prijatelj je stolar i kaze ovako:"ulozio sam 30000eura u opremu i radionicu i sad nemogu da ulozim jos 30000 i resio sam problem - nego sad moram uloziti pola miliona eura (novi magacin,cnc mashine,vise radnika automatski industrijska struja...)
pa sam napravio korak.
E pitanje je da li si ti spremna na neke radikalne promene i naravno cenu koju treba da platis (mozda ne finansijski ali necim drugim sigurno - energija,vreme etc.)
...a sa druge strane poslusam Gibonnija i sve mi ima smisla.On mi je stvarno vrh vrhova Kilimandzara i nalazim inspiraciju slusajuci ga...