View Single Post
Old 14-01-2007, 06:07 PM   #54
artificialmind2
Junior Member

Default Re: Mislim da odustajem...

Quote:
Originally Posted by diviner
Aniti licno bih preporucio da proba skresati sve sporedne poslove vezane za muziku (ako to nece uticati bas mnogo na finansijsku stranu zivota),
...malo ekonomije...Bran Tracy ima neku teoriju zvanu 80-20.Recimo 80% klijenata ti donosi 20% zarade a preostalih 20% klijenata ti donosi 80% zarade.
Meni je to svakako tako od dva klijenta zaradim recimo 10000 godisnje a od 30 ostalih zaradim 5000 preostalih.Tako da ti je i moj savet da otkacis sve one zbog kojih se osecas ovako kako se osecas sada (makar to znacil da otkacis 80% klijenata)...

...kad sam rekao da si dosla do plafona to neznaci da dalje nema,nego da je sad pred tobom velika prekretnica (primer:jedan prijatelj je stolar i kaze ovako:"ulozio sam 30000eura u opremu i radionicu i sad nemogu da ulozim jos 30000 i resio sam problem - nego sad moram uloziti pola miliona eura (novi magacin,cnc mashine,vise radnika automatski industrijska struja...)
pa sam napravio korak.

E pitanje je da li si ti spremna na neke radikalne promene i naravno cenu koju treba da platis (mozda ne finansijski ali necim drugim sigurno - energija,vreme etc.)

...a sa druge strane poslusam Gibonnija i sve mi ima smisla.On mi je stvarno vrh vrhova Kilimandzara i nalazim inspiraciju slusajuci ga...
artificialmind2 is offline