View Single Post
Old 13-01-2007, 04:51 AM   #9
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Novi Waldorf-i na NAMMu ?

Quote:
Originally Posted by relis
Pa nitko im to nije ni osporavao. Osim prozvodjaca va-eva, kojima su isti platili i neznalica.

A cijene su zbilja sve vece. Tesko Accessu, Waldorfu i slicnima pokraj sve boljeg softvera. .
nisam bas siguran u to. ljudi koji snimaju albume i profesionalno rade glazbu i za film i stogod, cijelo vrijeme rade s hardwerom , i nikad nisu ni prestali. koristi se i vsti, najvise zobg kontakata i sampleova orkestra, i nekih spcific. kao sto je absynth, ali to je neznatni dio trzista. i digitalije i va a i prave analogije pogotov, ima u glazbi vise nego sto je to ikad bilo. uzmi u obzir koliko je sad trziste i koliko se rade elektronske glazbe. prije 25 goidina imao si disko, electro pop, italo, jarrea i vangelisa. elektronika je bila kao nesto specijalno. danas elektronike ima na tone..i tone stilova..

samo je nazalost za proizvodjaca najvaznije pitanje sto je sa sirokim masama (koji najvise kupuju) prica o potpunoj emulaciji ih je potpuno zavela. medjutim ljudi su danas ipak zrnce svjesniji da to ne ide bas tako kako bi marketing i proizvodjaci softwarea htjeli.. sve vise ih razumije tu razliku. vrijeme ce pokazati sto ce biti..

sto se tice novih sitneza buducnost je sigurno u kompjurteru ali... dok se za glazbu ne napravi specijalizirani OS (kao sto je svojevremeno pokusao BeOS, i sto je bio ATARI za midi) koji nema veze sa windowsim ili OSX-om VSTi izgleda nece izgubiti prizvuk VSTi-a, i prestati se gubiti u miksu ko da su od papira. svidja mi se princip dediciranog DSP-a, kao sto je creamware, clavia, kyma itd. samo to pak ima svoje lose strane (brzi razvoj cpu-a, mala podrska ostlaih software proiz)

medjutim slazem se da je waldorf u osnovi repakirao postojecu tehnologiju. filteri su sigurno iz ATB odnosno Q+. i ti mi bas nisu bili neki. prrilicno bezkarakterni, i samo lowpass nazalost. filteri iz wave-a, pa i iz microwave-a ih pojedu za dorucak. da ne spominjem stare cem i ssm filtere iz ppg serije.. agresivne, tople, debele.. Q+ nema veze s tim soundom.

makar nemogu reci da njegov digitlani dio (odnosno Q) nije skroz neinterewsantan kao takav. ima neki svoj metalno meakni karakter, i kad koristi alternativni tuning jako mi se to svidja.. stvoren za ambi, neki minimal ili black dog production sound..

ali logika mi je, ako mozes nabaviti microwave za 350 - 400 eura i uzmes Q-rack ili XT za jos 600, sto ce ti Stromberg.. jer ne sumnjam da ce kostati prilicno (sa analg filter opcijiom)

Last edited by clusterchord; 13-01-2007 at 04:55 AM.
clusterchord is offline   Reply With Quote