Evo nesto o cemu mozes da razmislis: velika vecina umetnickih dela (generalno), svetski poznatih, bilo da su radjene pre vise vekova ili iz modernog doba, su radjena
po narudzbini. Neka su cak radjena i pod velikim pritiskom (zavrsiti na vreme ili ode glava).
Mislim da si sama sebi napravila problem negativnim razmisljanjem.
Bez obzira sta ti neko naruci, ti ces, pored njegovih generalizovanih smernica, na kraju ipak staviti svoj pecat na to delo, jer ti si ta koja na svoj nacin tumaci te smernice i koja ih oblikuje na sebi svojstven nacin. Naravno, posto si sebi stvorila ime, ne moras prihvatiti sve sto ti kazu da uradis (pogotovo sto te finansije ne primoravaju) ako smatras da to nije dobro ili da nije dostojno tvog vremena. Zamisli da je neko pitao Tapija da naslika neku sliku tipa Pikasovih slika?... verovatno bi mu rekao da nije normalan i da potrazi pomoc.
Pozitivno razmisljanje, to je resenje, nije tvoja inspiracija nigde otisla, samo od silnog razmisljanja ne moze da dodje na red

. I da, dobra je ideja da malo ostavis posao i odes negde na putovanje, i to negde gde nisi bila. Siguran sam da ces se vratiti puna utisaka i inspiracije.
Eto mojeg skromnog i licnog misljenja pa ti vidi.
Pozz