View Single Post
Old 12-01-2007, 07:44 PM   #1
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Mislim da odustajem...

Ja sam upravo danas na totalnoj prekretnici da odlučim prestati zarađivati s muzikom.

Jer.... kad stalno radi? po narudzbi i onako kako si je netko (ne muzicar, vec marketinski mesetar) zamislio da radis.... gubis umjetnicku strukturu. Ustvari, točnije, Ja je gubim. Kao prostitutka koja bi trebala u?ivati u vođenju ljubavi sa svojim mu?em kad se vrati nakon ?to je te noći pojebana 4 puta. Ispričavam se na prostotama, jaaaako sam razoračana u svoj rad iako naravno zadovoljna radi novca kojeg zarađujem.

Mislim da ću radije biti samo jedan umjetnik koji stvara djela koja vrijede i koju mu? uzdr?ava. Bljuje mi se od toga da mogu pričati priče kako radim i ?ivim od muzike, a to nije istina. ?ivim od ispraznih harmonija koje ne dotiču nikoga nigdje, to nije muzika, kao sto bip-bip od telefona nije muzika samo zato sto su to dva nekakva tona... a nekad sam stvarala ne?to ?to je bilo vrijedno.

To nije ono ?to sam htjela. Dobro mi dođe spu?tanje na zemlju. JA ne mogu ovce i novce, ne mogu. Ne mogu jer sam umjetnik, a na putu sam da prestanem biti umjetnik i da budem cool super ?ena koja odlično zarađuje sa usranim poslovima.

Mislim da ćemo pre?ivjeti i bez svega toga, ja ne mogu raditi klik "radim po narud?bi", pa klik "sad radim srcem i du?om".. ne uspjeva mi. Zato i imam toliku blokadu.... jer ustvari ne znam gdje idem.

Nakon dana?njeg razgovora s mojim najdra?im čovjekom na svijetu... koji mi je osvijestio da mu vi?e vrijedi 4 takta moje "ruske" kompozicije (jedna radna na kojoj radim godinama jer ne stignem, nema naziv, on joj je dao ime "ruska" jer zvuči "ruski"...) nego desetine tisuća E.... bez kojih bi ionako mogli... te da je zabrinut radi toga ?to sam počela raditi vrlo odmjereno, ne-predano, s nekom mjerom.... a to nisam ja. Odlično odradim poslove i zaboravim "voditi ljubav"....

Morala sam se negdje po?aliti. Mo?da ovako razmi?ljam samo danas. Mo?da ću ipak danas donijeti konačnu odluku. Tko to uopće mo?e znati?

A vi? Da li ste ikad ovako razmi?ljali i po?eljeli sve poslati u k.... sve osim istinskog stvaranja? Kuzim one koji nemaju izbora radi love...ali nekako mi se čini da je bolje raditi neki stoti posao za lovu, a muzika neka ostane muzika, a ne bip-bip....

ANITA is offline