Quote:
Originally Posted by DaBear
Quote:
Pred 9 mjeseci sam osvjestio velik komad podsvjesti i automatski je sve drugo pomalo izgubilo sjaj. Glazba mi je i dalje najvecha ljubav zhivota ali lista prioriteta se promjenila i povratka vishe nema. Dio svijesti je nepovratno dodjeljen novom prioritetu.
|
jel mozemo da znamo sta je novi prioritet koji je nadjacao glazbu? 
|
naravno, rasprave kolosalnih razmera o spiritualnosti i muzici na Rumski forumu, zar nisi primetio do sada?
Žena je u specifičnoj situaciji kao biće (ne pričam šovinistički), dok muškarac može stvarati samo spoljnim delanjem, i njegova deca su posredna, čak i fizička, žena je rođena sa darom kreacije, vrhunskim, i on je integralni deo nje i biološki i psihološki. Koliko su žene toga svesne i koliko razumeju tu drugu stranu čina rađanja, to je već druga priča naravno, ali za ženu to može biti vrhunsko iskustvo stvaranja u odnosu na koja su ostala bleda. I ne samo to, odgajanje deteta sa ljubavlju je neprekidni kreativan čin gde mi oblikujemo stvarno biće a ne nešto neopipljivo kao što je muzika. Kada je potreba za stvaranjem zadovoljena, nije čudno da žena koja je bila kreativna u spoljnom svetu prestane naizgled biti kreativna. E sad ako je situacija da to treba "lečiti"... Kreativnost je i dalje tu kao sila, ali ne "previre" tj ne postoji potreba da bude zadovoljena, više je kao da se nešto gricka na sit stomak radi ukusa, nego kao kad je neko gladan pa jede da bi zadovoljio potrebu. Znači Anita, ako komponuješ verovatno ćeš to morati da radiš opušteno i bez velike tenzije i potrebe, više kao da se igraš sa muzikom, što naravno ne znači da će rezultati biti manje vredni. Talenat ne nestaje, samo se mora malo na volju ići.