View Single Post
Old 04-01-2007, 01:22 PM   #27
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: Bolji, Gori, Najbolji, Ubica...

e, ljudi necete moci da vjerujete kad vam kazem ovo:

Čitao sam jednu zbirku tekstova kineske filozofije, ti tekstovi su prilično stariji od grčke, znači, prije gotovo 3000 godina...e, u tim tekstovima sam našao poglavlje "O muzici" i odma sam pohrlio da vidim šta oni o tome kažu.To su tekstovi Kong-Fu-Ce-a
-Konfučija(po naški) i njegovih učenika i, verovali ili ne, tu se vodi slična priča o muzici "sada" i muzici "nekada", dakle oni su TADA pričali neke slične priče i vodili diskusije o vrijednosti muzike i svrsi muzike.Ne bih sada dužio puno priču o tome, ali to bi ste MORALI da pročitate i ja bih MOGAO da vam to dam pošto ga i nije tako lako naći, pa ko voli nek izvoli pa nek traži i ja ću mu poslati na mail...

Muzika je, kažu oni, oličenje jednog društva i jednog ili više naroda, dakle, ljudi svjesno ili nesvjesno kroz muziku koju prave ili slusaju oslikavaju sebe i svoje duševno stanje...nemojte se sad sprdati na ovo i shvatati ga banalno, malo razmislite o tome i vidjecete da je stvarno tako.Popularna muzika stvarno oslikava puno toga što se na prvi pogled ne vidi.Dakle, ni ta sranja nisu bez poruke, naprotiv nose jednu težu poruku nego npr. "Pink Flojd" ako me kontate...a ta poruka je "mi smo dosadni, balzirani ljudi, jebe nam se za sve.Mi oćemo pare. Umjetost je mrtva. Narod je glup. Vi ste stoka.Dupe je muzika. Dupe je danas najvažniji instrument jebeš SSL miksere ili gitare Fendere..."tako dalje ti "kodovi" mogu da se tumače do beskonačnoti...slobodno primjenite ovu drevnu vještinu i tumačite ih, oni su puni skrvenih značenja koja čekaju na TEBE da ih otkriješ i kad ih provališ osjećaćeš se kao da nisi mogao da se popišaš dva sata i onda se onako ekstatično olakšaš, znači KEFAJA

Last edited by balthazaar; 04-01-2007 at 01:26 PM.
balthazaar is offline