Thread: Problem
View Single Post
Old 04-01-2007, 12:59 PM   #18
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: Problem

Quote:
Originally Posted by Arthur
... sad sve radi, al se i dalje čudim.. naročito me brine kako ću ja sa tom asus pločom izaći na kraj ako budem želeo da je napunim sa njenih 3gb memorije (jer tolko zvanično podržava), a to je i bio plan jer će mi služiti kao VST server...
E da ti znas cega sam se ja sve nagledao, ne bi se cudio. Imao si peh sa obicnom malom nekompatibilnoscu ploce i memorije. To je danas redovna pojava kod recimo nVidia cipseta poslednje generacije za AMD platformu (ni INTEL nije cvecka, ali je ipak puno bolji) i ne zavisi mnogo od proizvodjaca maticne ploce. Za nas ruDAW ONE smo morali da testiramo 5 proizvodjaca memorija, i samo su jeftini PQI i trenutno koristeni Infineon (koji su se pokazali kao najbolji) radili onako kako smo mi zahtjevali. Cak ni DDR800 Kingmax/Kingston nije mogao da radi na setovanjima koje smo trazili kako bismo izvukli iz platforme maksimum.

Sto se tice tvoje ploce, tesko ces popuniti sva 3 socketa, sa dvostranim memorijama, ali nije iskljuceno da je moguce...Trebas samo dogovoriti sa obliznjim dilerom/prodavnicom probu, pa ako radi, platis memorije i nesto sitno uslugu testiranja (bolje je da platis uslugu 20-ak eura, pa da te ne boli glava, nego da ides na nevidjeno...te pare se mogu zanemariti u odnosu na trosak za memoriju).

E i da...izvini sto se kasnije javljam, nekako sam uspio da preskocim ovu temu (da si stavio naziv problem sa memorijom vjerovatno bih odmah obratio paznju).

diviner is offline   Reply With Quote