View Single Post
Old 03-01-2007, 09:25 PM   #7
kejkz
banned

Default Re: ?to kada kreativnost zapne?

To mi se stvarno tesko desava, cim pomislim da nemam inspiraciju, pocnem da radim i shvati da je tu, samo je nisam osetio

Inspiracija se moze dobiti na mnogo razlicitih nacina, u situacijama kada ne radite nista vezano za muziku (ili kada tako mislite). Meni se najcesce desi dok idem gradom ili radim nesto deseto, ne vezano za muziku, da mi se samo stvori ideja, naizgled niodcega... u pitanju je samo bio period inkubacije, kada se spolja ili svesno nije nista radilo, ali je podsvest stvorila nesto novo, na osnovu svih onih informacija od ranije: hiljade preslusanih albuma, slucajnih ideja, pokupljenih recenica i zvukova prolaznika i stalnih licnosti u zivotu, i pesama koje nisam zeleo cuti. Sve se to u covekovom umu i dusi slozi kao velika slagalica njegove licnosti...

Ne ocajavajte kada nemate trenutno ideje, posto ste imali lep period u zivotu, on ce sigurno biti krunisan jednim delom koje ce na Vas nacin predstavljati sva lepa osecanja i emocije koje ste doziveli u periodu iza vas... pa makar to trajalo godinama, jer one za pravu kreaciju nisu bitne. Uzivajte u zivotu i ne mislite na stvaranje, ono ce doci samo... jer je deo svih nas

pozdrav
kejkz is offline   Reply With Quote