Quote:
Originally Posted by Arthur
mala ispravka, skoro sam negde pročitao kako je u UK znatno porastao broj kupaca muzike starijih od 50 godina, te se određeni deo tr?i?ta prilagođava i toj situaciji.. meni se čini da je u tome i problem, jer rokenrol onda kada je nastajao nisu furali matorci, niti matori producenti niti matori muzičari niti matori urednici.. a sada kod nas, a i kontam da ni napolje nije drugačije, samo sede brade sede i odlučuju iz svog nekog ugla.. ako ubodu hit za decu, ubodu, ali gomila mladih i inspirisanih muzičara ne mo?e da se izbori sa nerazumevanjem starije generacije.. ja bi ih lepo penzionisao, i prepustio ceo deal mlađima..
|
Pa ako je tako... onda mi nije jasno sta se desilo sa tim ljudima (matorcima)... sto nam pustaju ove gluposti (uglavnom)... verovatno su u nedostatku pravog nadahnuca i prave ideje dosli na ideju da spoje sve zanrove koje poznaju u jedno i tako stvore jedan turbo folk i sl., a to se radi i dan danas. Vecina popularnih narodnih pesama kad izuzmes glas uopste nisu narodne vec rok, dens ili nesto trece. Koja je poenta u tome??? Ako nemas dobru ideju sta treba da radis onda bi trebalo da pustis nekog drugog ko ima da radi, ali to tako ne ide kod nas. Kod nas izgleda ljudi ne znaju za ono: "bolje cuti i pusti druge da misle da si glup, nego da progovoris i otklonis svaku sumnju". Jos devedesete su trebali da prepuste mladjima mesto, sad je malo kasno, vec su napravili stetu, ali bolje ikad nego nikad. Mada i to "ikad" pitanje da li ce doci sve dok je vrednovanje muzike u rukama necijih ljubavnica, devojaka, prijatelja, politicki "podobnih" itd, i pogotovo onih sa dubokim dzepom (jer ranije si mogao da imas para koliko hoces, ako imas krs od pesme, nista ti ne vredi, nece niko da stavi ime iza neke gluposti) jer danas se sve kupuje.
Mada, mozda to i nema veze sa starijima i mladjima, generalno je nemastina, pa je princip - bilo sta za brzu lovu, nadjacao osnovnu ideju da se prave dobre i kvalitetne stvari i da se prepoznaje talenat i originalnost ali mozda bez love (prepoznajete li analogiju sa politikom?).
Pozz