View Single Post
Old 31-12-2006, 11:34 PM   #5
goasia
Senior Member

goasia's Avatar

Default Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

pa slazem se .. medjutim sve to zavisi i od vrste muzike i nacina rada .. juce sam imao vremena i jedno 3 sata proveo isprobavajuci tajming sto Cubase-a sto nekih sinteva ponaosob .. interesantno Cubase sa Midexom bez opterecenja znaci nemas audio trackove , nemas midi sekvence , kad prebacujes iz midija u audio externi sint ,variranje latencije je unutar 2 milisekunde , sto je fantastican rezultat , i sam sam se iznenadio(pri takvim odstupanjima ni nema potrebe za naknadnom kvantizacijom audio fajla)... snimim sekvencu od 4 takta ,sesnaestine (neki kratak ton) i setanje je minimalno ... to sam uradio i sa Midexom i sa Edirol FA 101 midi izlazom , kasnije sa isprobavao duze sekvence po 16 takata i rezultat je bio isti . variranje ispod 2 ms .... test sintevi Doepfer ms-404 ,Waldorf xt,cheetah ms-6,Roland s-760 .. jedine razlike su bile u brzini midi response gde je Roland bio najsporiji , i ponegde ja malo vise setao ....
e sad predpostavljam da i Cubase pod opterecenjem ima neke svoje prioritete pa ide na stetu midi tajminga ...
goasia is offline   Reply With Quote