Quote:
on: vrač, nemoj se vrijeđaš zbog ove kečap song, namjerno sam je naveo jer si ti bio umiješan u kreiranju tog planetarnog hita, ali meni to nikako nije jasno: ja nikad nisam mnogo vrednovao te tralalala pjesme, tipa modern talking ili ovi naši Flamingosi!!! Pa taj fenomen mi nije jasan, meni je to muzika za dječije vrtiće...Jeb*ga, imali su koncert u Kotoru i pitali me ljudi kad imaju koncert da vode djecu (od 5 naviše god), a oni svirali kasno u diskoteci...pa bolje da su napravili matine imali bi mnogo više publike...ali ajde ti nekome reci da je to bezvrijedna muzika koju niko više neće slušati kad pink pređe na nove "talenete"...Najveći hit po vrtićima i osnovnim školama je "romali-romale".....ja bih se malo zamislio
mislim, stvar je jasna: i globalna muzička industrija se podređuje tinejdžerima i osnovcima koji su najveći konzumenti, pa zato sve i zvuči neozbiljno...ko je lud da pravi nešto "oštroumno" kad je unapred osuđen na slabo slušanje...svi će mu reci da mu je muzika bezveze jer je niko ne sluša, po koncertima ima malo publike...onda će on da gleda bendove koji prave dobar posao i prilagoditi se....tako to valjda ide...
|
eto vidis, ja sam doradjivao Romale i miksao ga takodje (na albumu ima bolji miks od onog sa Beovizije!!) Znaci - muziku za vrtice i obdanista radimo non stop!
Ked rece Las Ketchup - taj projekat bas nije radjen zbog para. To su oni tamo u Spaniji uradili iz zezanja, i one zenske nikad nisu htele da bude pevaljke! Sve tri sestre rade neke poslove i muzika ih ne zanima. Svi su bili iznenadjeni kako je razbila pesma..oni cak i nisu hteli da idu nesto da je promovisu. A posto su totalni amateri bili, Sony je preuzeo management i izvukao maximum za godinu dana.
Od milionskog reklamnog deal-a za Heinz ketchup-om, do reklama za TV. Pa na albumu ima samo 6 pesama i 5 remiksa prvog singla! Nisu imali ni vremena da naprave pesme...
Ali toliki tiraz (7 miliona !!!!) pokazuje da se to ljudima zbog necega svidelo. Da li su zbarili zensku na moru uz tu pesmu ili su se deca igrala na pesku uz to..vazno je da su svi, kad su se vratili sa mora - kupili plocu! Pesma ih je povezala sa nekim lepim secanjem ili sta vec! I to je glavno...
A sto se tice publike danas - oni stariji preko 30 godina imaju pare i kupuju _mega hi hi, surround sisteme, pa onda kupuju Pink Floyd opet remiksovan u 5.1 itd...klinci skidaju mp3 za dzabe, tako da nisu najveca publika.
Ali "bottom line" - koliko to moze da se proda!