Quote:
Originally Posted by zoolander
Lagani offtopic,Satriani bi se prilagodil il ne bi sviral,zna čovek,nit je blesav nit nije da nema ukusa.
Eric je dobar gitarista i ne percipiram ga ko troprstog i sporog,jedina zamjerka njemu jest da godinama pili po pentatonici,mogel je to malo začinit.
|
Inače ?to je zanimljivo takav "muzički brak" se već desio jer je Satriani bio u početku poznat i kao "Onaj ?to je svirao sa Mick Jagger-om", i gledao sam "foxy lady" sa neke svirke, bio je čovek veoma na mestu.
Inače ljudi, ja se bojim da se ne sla?em sa nikim od vas... Dapače čak mislim da je vreme i muzika na neki način bolja. Ono ?to je očajno, gde nema mesta i kreativnosti je Mainstream, ali kad čujem neke bendove koji imaju neki svoj mali krug poklonika i funkcioni?u, takvi bendovi 70-ih i 80-ih ne bi imali ?ta da tra?e, jer biti van mainstream-a, ili mainstream-a nekog ?anra je značilo ne postojati na mapi, nemati nikakav pristup medijima, mogućnost za prezentaciju itd. To ?to smo u eri komunikacija je učinilo da konačno svako moće da radi neku svoju muziku i ako je to kvalitetno to će imati neke svoje fanove. Da li je sad lo?e za muziku u celosti ?to je mainstream u stvari donekle napu?ten i ostavljen sam sebi i ljudima koji veze sa muzikom nemaju je druga priča. Publika je postala definisanija po ?anrovima, pa bendovi postju manje poznati van svog ?anra. Tako da nije nemoguće da se ponovi jedan Pink Floyd, nego je stvar u tome da neki tamo "Pink Floyd-ovi" postoje, ali da nikad neće izaći van svojih okvira, u mainstream. To opet ne sprečava nekog da pripali explorer (ili ne?to drugo, jel) i krene u potragu za dobrom muzikom. Ako su punk i new wave bili neka vrsta sviračkog komunizma gde je bilo samo bitno da neko ima ?ta da ka?e i da ?eli da uzme instrument u ruke, pa i da ne zna da svira ni?ta specijalno, to je sad ponovo tu ali u mnogo totalnijem obliku, jer je moguće i snimiti, i izdati i distribuirati svoja izdanja samostalno. Ja se definitivno recimo ne bih menjao za 80-e koje su tek bile nacizam u kom se tačno znalo ?ta mo?e da prođe a ?ta ne od muzike. Sva sada?nja naricanja "Tad je bilo bolje" se u stvari svode na to da je ono ?to je bilo na TV-u i ?to je bilo dostupno bilo bolje, a ono ?to je danas ra?ireno i u medijima nije dobro, ali koga to briga, kao da morate konzumirati muziku koja je u glavnim medijima?
U svakom slučaju, mislim da se u ?ivotu ne bih menjao za neke sedamdesete ili osamdesete, i da definitivno ima mnogo prednosti baviti se muzikom i ?iveti u ovom vremenu. Vrednosti se jesu promenile, situacija se jeste promenila, ali koliko u nekim stvarima na gore, toliko u nekim drugim stvarima nabolje!