View Single Post
Old 31-12-2006, 01:05 PM   #216
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

Quote:
Originally Posted by goasia
znaci na uvo kad mislis da je dobro , snimis sekvencu , prvi ton (vec u audio fromatu) navuces na gird i gotovo? ..... pa ja sam to radio ali onda primetim da ostale sesnaestine setaju tu oko koju milisekunu vamo-tamo oko girda , pa krenem ja sa timewarp svaku sesnaestinu da namestam na precizan pocetak i sad zamisli malo duzu moduliranu sekvencu ...pff...odu zivci u pm ..... mada kazem od sinta do sinta ima razlike , okretajuci neki knob , saljuci midi cc ili sysex komande agonija se uvecava varijacije su vece ... vec sam pomislio da se prvise opterecujem sa milisekundama ...
sto se pro toolsa tice nikad nisam radio , verovatno mu je audio engine bolji od Cubase-a ,imam osecaj da analogni sintevi na kraju , zvucno padnu na nivo boljih pluginova .. ili sto je najverovatnije ne znam da radim

pa nikada ne ide sequencer linija totalno razlicito od pocetka do kraja...sve su krugovi od 2, 4 8 taktova..ako mi malo zavuce cela traka negde posle recimo 30 sec ili kasnije i ako vec svira 16-tine..Onda lepo provucem krog Groove Agent-a (isecka lepo svaku 16-tinu ili na sta vec treba) i kvantizuje je kao MIDI...to radi i Recycle.
Prosto k'o pasulj i traje manje od minut!

A nekada pomeram svaki segment levo desno aki mi treba "live feel".

U principu cim nadjem set sounda (drums) bacim u audio i programiram audio kao da je midi. A i linije odmah prebacim u audio pa mogu da ih dalje seckam, stavljam filtere i plugove..
DaBear is offline   Reply With Quote