Da se nadovezem na Shota... i mix sa NS10M se zaista jako dobro prenosi na druge uredjaje... ima NS10M jos dosta nenadjebivih osobina...
Svakako, to nije kutija za poredjenje sa bm15, to je skroz druga pricha, ali, ni sa Alesis...
Mislim da je Max i te kako u pravu, kada je rekao da je odlicno imati ih uz BM15a.
Inace, slusao sam vise puta i BM15A i BM15p, a i BM6A... to su svakako dobre kutije i zvuce divno.... dakle, po meni, ili ih treba opako poznavati, ili proveravati i na necem surovijem... stvarno mislim da je NS10M idealan izbor uz BM15 (a, ili p).
Ja sam ranije pricao da imam NS10M pored Tannoy Precission 8... s' obzirom na to kako radim, pre bih rekao da imam p8 pored ns10m...

P8 je takodje vrlo lepa i slatka kutija, ali, hoce i ona da da taj "lazni moral"

, dok me NS10M spusti na zemlju i tera da stvari dovodim u red. A kada sam poredio mixeve, cisto radi testa i zezanja, sve sto se lepo culo na ns10m, culo se lepo i na p8, ono sto se lepo culo na p8, obicno se lepo culo i na ns10m, ali ne i obavezno...
Naravno, NS10M nije najsavrsenija kutija na svetu i nije mi namera da glorifikujem Yamahe... verovatno mi ne bi bile dovoljne samo one, narocito za bass, extrenmne visoke, ali, kao kutije za mix ih itekako koristim, u planu mi je Auratone 5c, ili nesto slicno... Cesto se zanesemo i zaboravimo koliko je bitna definicija srednjih (zbog krsheva na kojim barem 70% ljudi slusa muziku) i koliko je bitna mono kompatibilnost (zbog TV-a), posto se muzika, na zalost, danas ne slusa, vec gleda...
Dakle, Anita, ako ti slucajno izleti neki par NS10M, a da nije u raspadnom stanju, da nisu premotavani zvuchnici, ili tako nesto, kupi ga obavezno i drzi pored BM15p...
To za kupovinu NS10M bi ti verovatno preporuchio i techa Trevor, sa slike