Thread: KRK RP6 ili ...
View Single Post
Old 30-12-2006, 01:51 AM   #17
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Default Re: KRK RP6 ili ...

Quote:
Originally Posted by mrkizoni
Ljudi, kakve veze ima da li je nesto sklopljeno u Kini ili negde drugde ako je odredjeni proizvodjac stavio svoj potpis na taj proizvod a time stavio i svoju reputaciju i eventualni opstanak firme u ruke tog proizvoda. Kinezi nisu retardirani, nisu nista gluplji od ostatka sveta, samo ih ima mnogo i jeftina je radna snaga i to se eksploatise. Svaki proizvod odredjene firme, kako u maticnoj zemlji tako i u Kini mora da prodje odredjene testove kvaliteta.
Druga prica je kada za neki proizvod nesme da se sazna proizvodni proces pa se pravi samo u maticnoj fabrici, ili se proizvod pravi (u Kini recimo) u malo losijim uslovima pa mozda nije bas bas jednak originalu (al' je zato i jeftiniji), sto je slucaj recimo sa procesorima gde su filteri za preciscavanje vazduha u proizvodnom pogonu u maticnoj fabrici mnogo osetljiviji i zadrzavaju mnogo manje cestice. Ovo naravno nema nikakve veze sa proizvodnjom zvucnika jer njima nisu potrebni nikakvi posebni uslovi.
Mislim da pogotovo za nizu i srednju klasu zvucnika nema nikakve veze gde su napravljeni.
Delovi isti, obuceni (recimo nemac)=obuceni kinez, nemac placen 3000e a kinez 50$ (mozda sam i preterao), ostalo je matematika.
PRC rulez
nije stvar samo u placi i izradi...igra tu ulogu i QC...

no, kad pricamo o KRK rp seriji....ako budes u prilici, otvori jednog i sam se uvjeri koliko je to jadno iznutra...

koliko para toliko muzike...
zvincic is offline   Reply With Quote