View Single Post
Old 29-12-2006, 10:39 PM   #12
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Re: 'Teodora' - Linija

Poslu?ah dvije pjesme, poku?at ću kasnije i vi?e, stoga moj komentar je baziran na pjesmama "kad budes zaspao" i "jedan dan". Sori sto "ocjenjujem" ocjenama (1-5) ali mozda vec i time govorim dovoljno.

1. Marketabilnost - 4/5

2. Kvaliteta texta - 3/4

3. Hook - catchy...(nesto radi cega bi slusao iznova i iznova... nesto sto te "zakaci" za stvar... refren, catchy solo dionica na gtr itd itd) - 3

4. Kvaliteta instrumentacije i muzičara - 4/5

5. VOKAL - 3/4, nema falsa, sve kako treba, lijepo pjeva, ali nije prepoznatljiv, jedinstven, originalan, nema nista specificno, zvuci kao i 10 mil. drugih zena koje znaju lijepo pjevati.

6. Produkcija - 4/5 Ma odlično, samo ?to ne mogu dati 5 ako ne padam s nogu radi glazbe!

7. ARANZMAN - 3/4... nije 5 ponajvise radi mog osobnog preferiranja unusal aranzmana. Sve je skladno, po strukturi, lijepo se razvija, samo ?to daje feeling kako će sad doći neki opaki refren, pa na kraju to bude ipak "samo refren" bez dijela "opak". JA bi podigla vokalne dionice u refrenu, poradila na catchy melodijama iako su i ove vise nego zadovoljavajuce!!
Recimo, ja obozavam Tori Amos... svaki album joj je drugaciji, ali otprilike sablona je ili album sa genijalne 2,3 stvari i ostalo, ajde da svira dok kuham... ili joj je cijeli album umirujuć, prekrasan, ali bez "hit" kvalitete u onom uobičajenom smislu. Stoga... ovisi ?to tko očekuje i ovisi o raspolo?enju slu?atelja i njegovim očekivanjima. Mora? imati u vidu da kad mi slu?amo glazbu da bi za nju dali kritiku ne slu?amo istim u?ima slu?atelja koji slu?a glazbu iz gu?ta, ugode, jer je izabrao ba? taj cd upravo sada. Kuzis sto mislim?

8. ORIGINALNOST PJESAMA 3

9. CJELOKUPNI DOJAM - Vrlo dobro!

Pozitivni komentari:
Proizvod je kvalitetan, ozbiljan, odrađen bez mana. Svi su glazbenici na nivou... ma ustvari rekla sam gore dovoljno.

Negativni:
Ne znam da li bi se bacila i ja na napadanje neoriginalnosti, jer ovo je kvalitetan proizvod i ljudi se razviju u svojim glazbenim karijerama i mo?da joj 3. ili 5. album bude ne?to iznimno, ali i tada će znati da ima iza sebe ne?to sasvim korektno iza čega će jo? uvijek moći stajati.

Ako je ovo album i ako su ove pjesme upravo ono ?to su svi uključeni u to mogli i ?eljeli dati i oblikovati upravo ovo ?to slu?amo - mislim da nema razloga za nezadovoljstvo.

Vrlo solidno. Ne bih pisala da nije.
ANITA is offline   Reply With Quote