Konacno sam stigao da posvetim vreme ovom albumu. Iako ne slusam preterano ovakvu muziku, usudio bih se komentarisati samo ono sto meni upada u uvo kao slucajnom prolazniku:
jedan dan: filtrirani bubnjevi u pozadini samo prave zabunu kada se slusa ova pesma, trebalo ih je drugacije distorzirati i isfiltrirati, jer ovakve kakvi su sada, ne vidim njihovu poentu u pesmi Da su malo svetliji i da mozda postoji neki sweep sa filterom, bolje bi stajali u ovoj pesmi.
voda duboka: meni se licno ne svidjaju ovi stringovi, cine mi se suvise vestacki, mozda bi bilo bolje da su vise u pozadini, sa EQ-om npr. se to moze srediti lepo
za mene, najveci tehnicki problem svih pesama je vestacka crash cinela, koja se stalno ponavlja bez i malo varijacije, i suvise je ostra u odnosu na sve drugo. Sa vise razlicitih nivoa semplova bi se dobilo vise. U nekim pesmama naprosto ne ide (sibir npr.) Lepo bi je bilo uroniti u neki prostor, ona ovako stoji nekako iznad pesme, sto nevalja, jer zamara slusaoca.
generalni utisak je ok, zvuk je dobar, svidja mi se kako pesme rastu tenzijom i koriscenje sintisajzera, to je ve dobro ispalo. Nisam primetio nikakve greske sa vokalom, dobro je snimljen i procesiran... Ukupna jacina je na nivou danasnje normale, samo je jedna pesma bila malo tisa, kuliranje rekao bih, sto je i razumljivo iz naziva pesme
umalo da zaboravim, u nekim pesmama bas nije dovoljno definisan, predlazam ili jacu kompresiju ili limitiranje, jer nekada nestaje iz miksa. Mozda je i do moje sobe, ko zna. Valjda ce jos neko sa boljim uslovima obratiti paznju...
to je to... tacno je sve sto su moji prethodnici rekli, ali bih dodao jos ovo: pesmama fali neka prepoznatljiva kvaka, neka melodija, zvuk ili trik koji bi asocirao na vas. Mislim da je ovo solidno, ali sa danasnjim mogucnostima hardvera i softvera ima toliko prostora za eksperiment i licno definisanje zvuka da je gre'ota ne igrati se... pa makar to bila i pop muzika
pozdrav