View Single Post
Old 29-12-2006, 01:18 PM   #210
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

Quote:
Originally Posted by goasia
.. da mi se trosi pa ne bas , nikako da stanem ..
da razumijem, ma aludirao sam na to sto si spominjao da bi uzeo oba - i jup6 i mks80, a to je vec podosta para, pa reko u toj hrpi radije nek se nadje osmica
Quote:
pa sto se tice MW treba mi za neke "dirty" soundove , kao MW xt ali sa malo vise muda ..
to radi bez problema.
Quote:
Begringer Multigate xr4400 ne farba ... ne dodaje ,ne oduzima .. stavis gate-ove na insert point , namestis thersold , hold ,release..
jeli mu hol i release dovoljno flexibilan da akomodira razlicite soundove, npr. za pad trebas duzi, za bas kraci i sl., a da to zvuci donekle prirodno kad ga "odsječe"?
Quote:
prednost analognog miksa , bilo da se radi Cubase-u ili kao sto je bio slucaj kod mene na Behringeru , ostaju ti jasnije konture .... primetio sam kada sam imao digitalni pult ,da isti track sa midija(direktno iz sinta u mix) bolje zvuci nego kad se vraca iz Cubase-a , znaci nije ni pitanje konvertera nego sam engine programa kastrira zvuk ...posle svakog snimljenog tracka-a stavim UAD-ov channelstrip pa ga ozivljavam da bih mu vratio prvobitni zvucni karakter , po meni je to gubljenje vremena ...
to je savrseno tocno. vec trubim o tome godinama ovoj ekipi vani koja tvrdi da im je nuendo savrsena snimalica. jest.. ako imas vatu u usima. ista stvar ko kod tebe - ja stalno slusam sve sinteve preko fireface-a , znaci ista adda konverzija - dok svira midi, npr. jupiter.. rastura , puca, e kad ga snimim u nuedno.. g*vno, izgubi punch, karakter, juha u srednjim frekvencijama, nigdje definiranog basa itd itd.. jednostavno zvuci MALO. a pogotovo kad krenes u sumaciju tj. mjesa
to sto ti radis sa chanel stripom ljudi vani "popravljaju" sa skupim outboardom - slazem se potpuno gubljenje vremena - ko ono imas neku tesku bolestinu, pa pijes aspirine da te manje boli..

Quote:
mislio sam da ce mi Midex resiti problem , al i se cini da su pci interfejsi bili bolji ...gledao sa da skoro nema nista na trzistu jer se sve prilagodjava laptop varijantama ,ili FW ili USB , verovatni si citao o USB jitteru ..
ne citao, vec se patim ja sam na midex3. i rem fireface mi ima tocniji midi. US im ajitter ne samo kad granas, vec samo zato jer je USB i zbog nacina kako windowsi i pc rasporedjuju resurse. sve je to sr*nje.. tesko. meni su savjetovali serial interface ala originalni unitor. ja kupio, ali nece da radi na xp-u .. jeb u PE EM. tako da mi je to nerijeseno. sve analogce koji voze sekvencijalno moram korigirati u nuendu - e sad smo dosli do prave zavrzlame - jer.. kad ih moras ravnati, nemozes izbjevci da ih "snimis" u neudno, dakle varijanta realtime midi u mix otpada osim za neke padove i leadove, ali bubanj, bas i sekvence .. nema sanse. neki put si zelim pocupati kosu i siknuti pc i midex kroz prozor..

clusterchord is offline   Reply With Quote