View Single Post
Old 28-12-2006, 09:02 AM   #208
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

Quote:
a imam prikljucenih 10 szitisajzera , pa kad saljes midi control naredbe , teras 20 audio trackova ,par pluginova itd kako treba drzati palac prilikom miksa da nesto ne prodje naopako...
Potpuno je za ocekivati raspadanje MIDI-ja kada ima toliko hardvera, i koliko ja znam, sto iz licnog iskustva sto iz iskustva drugih, neophodno ti je vise USB MIDI boxova ne vezano za to da li je u pitanju Steinberg ili Logic. Ako radis DAISY CHAIN to je sigurno izvor problema, mada koliko vidim mnogo si napredniji u MIDI-ju tako da verujem da to ne koristis. To je mnogo vise problem PC ja i nacina na koji on tretira MIDI, za razliku od MAC-a koji u svom OS-u vec ima implementiran PC to nema...da na pametujem mnogo evo ti link koji jako lepo pojasni celu problematiku http://www.jay.fm/miditime/ ( nisam siguran da li sam ga vec jednom postovao, ako jesam nece skoditi )

Ja sam cesto imao problem sa sintovima koji imaju problem sa MIDI-jem, cim treba da prime malo vise programskih i kontrolnih poruka istovremeno nastaje haos , koji se cesto ogleda u kasnjenju zvuka, tempu koji stalno seta...posebno stariji sintovi do druge polovine '90 -tih.

Quote:
pricao sam sa jednim likom koji mi je rekao da je resio sve probleme kada je presao na Mac i Logic ....
Cesto cujem tu pricu ...nije da nije istina da to radi dobro nego mi tu smeta jedna druga stvar a to je - Naravno da radi kako treba kada je proizvodjac i softvera i hardvera jedan isti, i naravno da je sve maksimalno optimizovano i pravljeno da radi savrseno jedno sa drugim...Da isto tako namontiras neki PC video bi kako to moze da radi sjajno, tako da tu ne vidim sta je tu tako neobicno. Sa druge strane kao dugogodisnji Steinberg korisnik mogu da ima zamerim samo to sto jako brzaju sa izbacivanjem novih verzija bez toga da prethodno rese sve bitne bagove. U njihovom slucaju jedini lek je uzeti poslednju verziju npr. V3.2 u kojoj su sve decije boljke resene....ili kupiti original jer u njemu ima mnogo manje boljki nego u cracku, a osim toga imas besplatnu podrsku ( iz licnog iskustva ) .
Ako mozes da priustis MAC i LOGIC samo napred, neces se pokajati sigurno...licno, meni je vise stvar programa na koji sam navikao nego paltforme.

P.S. pokusaj da nadjes prvu verziju Cubase-a za PC (1991 ili 2) CUBASE GS. Isti je kao na ATARIJU (font, izgled...) i zahteva 1,5 MEGABAJTA na disku ; ) ...osim toga moze da koristi USB MIDI boxove (provereno)

Last edited by Moritz; 28-12-2006 at 09:08 AM.
Moritz is offline   Reply With Quote