View Single Post
Old 27-12-2006, 07:07 PM   #204
Don Solaris
Pro Member

Default Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

Quote:
Originally Posted by goasia
Cubase-a , znaci nije ni pitanje konvertera nego sam engine programa kastrira zvuk ...
Baš sam išao raditi jedan mali demo sa ovim Neptune 2 synthom koji sam kupio. Ono, najjednostavniji mogući setup. Midi iz PC-a direkt u synth, synth audio out u PC in. Napravim MIDI sekvencu, otvorim ispod Audio kanal, stisnem REC i kanal se snimi. Sve ljepo i krasno (standard procedura preko audio poola). Snimim drugi kanal, sve opet ok. Snimim treći i odjednom iz čista mira vidim da taj file nema isti početak kao prethodna dva (da ilustriram, na prva dva mi signal počinje na npr 200ms od početka filea a na ovom trećem na 240ms, a na sva tri kanala imam notu u prvom baru, a sound nema envelope -> dakle sva tri filea moraju imati pocetak zvuka na istom mjestu). Rezultat, treća traka nevalja jer je u offbeatu. Super! Idem snimat četvrti, taj je pak u nekom skroz drugom pomaku. Pa dobro šta bi tek bilo da imam 10 synthova i 40 audio / midi traka.

Da ne ispadne da sam to snimao na nekoj staroj kanti, PC je San Diego 3700+ sa 2GRAM itd, ok zvučna nije nešto posebno, creative Live, ali nisam ni ja ništa posebno radio, pa to su 4 audio kanala, to treba raditi i na P1. Priznajem, nisam radio u novom SX-u nego u starom VST32 ver 5, ali ta verzija bi trebala normalno da radi. Uglavnom to me je jučer toliko iz iritiralo da mi je došlo da maknem taj cubase s računala.

Prijedlozi u vezi softwarea ?

Last edited by Don Solaris; 28-12-2006 at 02:35 PM.
Don Solaris is offline   Reply With Quote