Quote:
Originally Posted by LACKY
Pa sta sad? Eto da nebi tebe nebi bilo ni pesme ni izvodjaca!
(Dragani nista licno) Naravno da ces kao dobar muzicar da pripomognes kvalitetu aranzmana ( a ne kompoziciji jer je vec postavljena kada dodje do tebe)! Pa zato su te i zvali!
Nekada su postojala izvodjacka prava, koja su danas skoro zamrla ( ne samo kod nas), jer se resavaju u kesu.
|
hm, ne shvatam takav ton (ili sam pogrešno ukapirao tvoju intonaciju odgovora)...ja sam samo rekao da se dosta puta desi da kompozitor zna samo otprilike za groove koji će ići (ili čak ni to) pa mene pusti da odsviram neki bas koji bi dobro išao uz njegovu pjesmu...znači radi se samo o segmentu bass-a, a ne o pjesmi. Nisam ni u jednom trenutku nipodaštavao vrijednost kompozitora, aranžera...nego samo napomenuo da neki kompozitori ne obraćaju veliku pažnju na bass liniju...eto
a s druge strane, reci mi ako ja smislim muzičku temu (foršpil), melodiju za određenu numeru, jel se to računa kao kompozitorski, aranžerski ili izvođački dio? (recimo kao čivutski vrt na "ranom mrazu", ili tema u "tvoj neko" koju svira violina, koju sam ja prvenstveno svirao na bass-u??)